Τη στενή συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επιχειρηματιών (ΟΑΕΕ) συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη.
 

Η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έθεσε στη νέα διοίκηση του ΟΑΕΕ τις θέσεις της για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στις σχέσεις τους με τον ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αλλά και η αποποινικοποίηση αποτελούν μια θετική εξέλιξη.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, διασύνδεση μεταξύ Επιμελητηρίων και ΟΑΕΕ, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μπορούν να απευθύνονται στα Επιμελητήρια και για ζητήματα και εργασίες που σχετίζονται με τον ΟΑΕΕ. Στη βάση αυτή η Διοίκηση του ΟΑΕΕ θα προχωρήσει στην πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των προσφερόμενων προς τους ασφαλισμένους του υπηρεσιών, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Ακομη, συμφωνήθηκε η Διοίκηση του ΟΑΕΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, να εξετάσουν άμεσα την προώθηση ρυθμίσεων για:

  • Θέσπιση μπόνους για τους συνεπείς ασφαλισμένους του Οργανισμού.
  • Μεγαλύτερη ευελιξία, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Συνέχιση της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (θεώρηση βιβλιαρίων) σε περιπτώσεις μη πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο