Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Η εξεταστική η ευκαιρία να καταπέσουν οι δημαγωγίες

Βενιζέλος: Η εξεταστική η ευκαιρία να καταπέσουν οι δημαγωγίες

Την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια εξέφρασε απο το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δήλωσε ωστόσο ότι καλωσορίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να καταγραφούν η αλήθεια, οι πλάνες και οι δημαγωγίες.

Την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια εξέφρασε απο το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δήλωσε ωστόσο ότι καλωσορίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να καταγραφούν η αλήθεια, οι πλάνες και οι δημαγωγίες, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ να ξεκινήσει η έρευνα από το 1981, επεσήμανε ως θετικό το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής συνυπέγραψε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «προκλητικό και αντιστόρητο» το κείμενο της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής υποστηρίζοντας ότι «βιάζει τη λογική», ωστόσο δήλωσε ότι καλωσορίζει την Επιτροπή, στην οποία και το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει, καθώς έχει ήδη καταρτίσει κατάλογο προσώπων που πρέπει να κληθούν.

«Πρόσωπα με τα οποία συνδιαλέγεται και τώρα η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας για να καταγραφεί η αλήθεια, καθώς και οι πλάνες και οι δημαγωγίες.

«Αυτό που με θλίβει ο πρωθυπουργός υποβάθμισε τον εαυτό του στον ρόλο του κατηγόρου. Ήρθε εδώ για να διατυπώσει μία απειλή ότι θα ποινικοποιηθούν οι επιλογές», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «η ιστορία είναι πάνω από μια συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διάσπαση της εθνικής προσπάθειας, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία ασφυκτιά, ενώ χαρακτήρισε ως «απόλυτη ταπείνωση» την διαπραγμάτευση και περιέγραψε την κυβέρνηση σε πλήρη εγκλωβισμό λέγοντας:

«Δεν μπορείτε να πάτε ούτε μπρος ούτε πίσω. Ούτε ρήξη έχετε εντολή να κάνετε, ούτε στροφή και διατυπώνετε διπλή γλώσσα» και επικαλούμενος την συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ κατά την οποία, όπως είπε, ο υπουργός πήγε να προσκυνήσει. «Έπρεπε ο Βαρουφάκης να προσκυνήσει την κ. Λαγκάρντ για να κερδίσουμε ακόμα μία εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε σε απολογία από το ΔΝΤ για να ξεκαθαρίσει η θέση της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στο παρασκήνιο των Καννών, ο κ. Βενιζέλος παραλλήλισε τα όσα συνέβησαν τότε με την επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες. «Λέει ο κ. Τσίπρας, τι έγινε στις Κάννες; Έγινε ό,τι στις Βρυξέλλες στην επταμερή. Ο Τσίπρας έχει ζήσει προληπτικά τις Κάννες του, ο εγκλωβισμός είναι απόλυτος», εκτιμώντας ότι η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνοντας την ομιλία του απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμώντας ότι αποτελεί ένα σενάριο που θα αποτραπεί από τους Ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο η χώρα θα αποτελεί «την μαύρη τρύπα της Ευρωζώνης».

Τέλος, με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής για το δημόσιο χρέος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την παρουσία του κ. Παυλόπουλου «σε μια τεχνική επιτροπή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024