Διασώθηκαν 1.500 μετανάστες από τις ιταλικές αρχές σε ένα 24ωρο
Πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής διέσωσαν περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πέντε πλοιάρια, στη νότια Μεσόγειο μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, ανακοίνωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι.
Πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής διέσωσαν περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πέντε πλοιάρια, στη νότια Μεσόγειο μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, ανακοίνωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι.
Όλοι οι μετανάστες διασώθηκαν το Σάββατο από δύο πλοία της ακτοφυλακής και ένα πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού σε πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.
Τρία από τα πλοιάρια που μετέφεραν τους μετανάστες αντιμετώπισαν πρόβλημα και κάλεσαν σε βοήθεια μέσω δορυφορικών τηλεφώνων ενώ έπλεαν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.
Τα ιταλικά σκάφη εντόπισαν τα άλλα δύο στη συνέχεια.
Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν είτε στη νήσο Λαμπεντούζα, είτε σε λιμάνια της Σικελίας, κατά την ίδια ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο