Βίκυ Σταμάτη: Θέλω να δω το παιδί μου έστω για λίγο
Την επιθυμία της να δει «έστω για λίγο» το παιδί της εξέφρασε η Βίκυ Σταμάτη, μιλώντας με τους δικαστικούς λειτουργούς, μετά την παράδοσή της στις αρχές. Την ίδια ώρα, ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης απορρίπτει τα σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου απόδρασή της, εκδοχή την οποία ερευνά η αστυνομία.
Την επιθυμία της να δει «έστω για λίγο» το παιδί της εξέφρασε η Βίκυ Σταμάτη, μιλώντας με τους δικαστικούς λειτουργούς, μετά την παράδοσή της στις αρχές. Την ίδια ώρα, ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης απορρίπτει τα σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου απόδρασή της, εκδοχή την οποία ερευνά η αστυνομία.
Η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας για την πρόθεσή της να παραδοθεί.
Το «Βήμα» κατέγραψε τον διάλογο των δικαστικών λειτουργών με την Βίκυ Σταμάτη και με τον δικηγόρο της. Το πρώτο που τους είπε είναι: «Θέλω να δω το παιδί μου έστω για λίγο».
Όταν ρωτήθηκε πώς έφυγε, είπε πως «περπατούσα όλη τη νύχτα κοντά στο νοσοκομείο, περιπλανιόμουνα με σκοπό να πάω στο παιδί μου. Οταν κουράστηκα βρήκα καταφύγιο στην εκκλησία».
Στη διάρκεια της αναμονής, η Βίκυ Σταμάτη χάραξε σε κορμό δέντρου στο προαύλιο της εκκλησίας, το μήνυμά της: «Μάνα=10 ζωές και κάτι περισσεύει – Vicky Stam Tso.

Μήνυμα με την υπογραφή της Βίκυς Σταμάτη βρέθηκε χαραγμένο σε δέντρο στην περιοχή όπου εντοπίστηκε (Πηγή: ΑΠΕ)
Φρ.Ραγκούσης: Δεν ήταν οργανωμένο σχέδιο
Κατηγορηματικά απορρίπτει τα σενάρια περί οργανωμένης απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη ο συνήγορος υπεράσπισης, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” είπε πως χθες δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα, ο οποίος του είπε πως βρισκόταν μαζί με την Βίκυ Σταμάτη, η οποία εξέφραζε την επιθυμία να παραδοθεί στην αστυνομία.
Ο ίδιος είπε πως η απόδραση ήταν μια παρορμητική ενέργεια της Β. Σταμάτη, η οποία όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε περιφερόταν σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο για ώρες μέχρι να κουραστεί και να βρει καταφύγιο στην εκκλησία, όπου και εντοπίστηκε.
Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.
Πάντως οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο απόδρασης, του οποίου όμως κάποια λεπτομέρεια δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα η κ. Σταμάτη να αναγκαστεί να παραδοθεί.
Μάλιστα ορισμένοι εκτιμούν πως η ενέργεια των αστυνομικών να παρακολουθήσουν άμεσα τις κινήσεις των γονιών της Β. Σταμάτη, οι οποίοι είχαν μαζί τους και το παιδί της, είχε ως αποτέλεσμα εκείνη να μην μπορέσει να το συναντήσει και να το πάρει ώστε στη συνέχεια να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες
- Μπρα ντε φερ για τα «λεφτόδεντρα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442