Σε δύο δόσεις οι νομοθετικές παρεμβάσεις για «αιώνιους» φοιτητές
Σε δύο «δόσεις», στο νομοσχέδιο για τη βία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα θα ενταχθούν οι διατάξεις που έχουν προαναγγελθεί για τους «αιώνιους» φοιτητές.
Σε δύο «δόσεις», στο νομοσχέδιο για τη βία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα θα ενταχθούν οι διατάξεις που έχουν προαναγγελθεί για τους «αιώνιους» φοιτητές.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, μεταξύ εκπροσώπων φοιτητών από πανεπιστημιακές σχολές των Αθηνών και του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά τέθηκε το θέμα των διαγραφών φοιτητών από τα φοιτητικά μητρώα, οι οποίες προβλέπονται στο υπάρχον θεσμικό καθεστώς.
Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θέμα διαγραφών χωρίς τη βούληση των ενδιαφερομένων φοιτητών δεν υπάρχει. Όπως τόνισε ο κ. Μπαλτάς, για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα υπάρξουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις:
Για τους φοιτητές για τους οποίους προβλέπεται ότι χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα στις 30.4.2015 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου, που αφορά τoν αθλητισμό, ενώ η συνολική ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος για όλες τις κατηγορίες φοιτητών θα επιλυθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, που θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής