Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφεδρικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης «αποκαλύπτει» η Telegraph

Εφεδρικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης «αποκαλύπτει» η Telegraph

«Η Ελλάδα παίρνει δραστικά μέτρα προκειμένου να εθνικοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα και να εισάγει παράλληλο νόμισμα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της εκτός αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και χαλαρώσει τις απαιτήσεις της», αναφέρει η Telegraph σε άρθρο της για το εφεδρικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα παίρνει δραστικά μέτρα προκειμένου να εθνικοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα να να εισάγει παράλληλο νόμισμα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της εκτός αν η Ευρωζώνη κάνει βήματα προς την εκτόνωση της κρίσης και να χαλαρώσει τις απαιτήσεις της», αναφέρει η Telegraph σε άρθρο της για το εφεδρικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.

«Πηγές από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις Δημόσιες Υπηρεσίες ως έχουν και να πληρώσει τις συντάξεις την ώρα που τα κεφάλαιά της είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Ισως αναγκαστεί να αναβάλει την καταβολή της δόσης 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απρίλη για να καλύψει τους μισθούς και τις συντάξεις στις 14 Απριλίου, εκτός αν η ευρωζώνη συμφωνήσει να καταβάλει την δόση» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Είμαστε αριστερή κυβέρνηση οπότε αν έχουμε να επιλέξουμε μια πληρωμή ανάμεσα σε ΔΝΤ και συνταξιούχους, δεν τίθεται θέμα πως οι δεύτεροι αποτελούν προτεραιότητα», αναφέρει στην βρετανική Telegraph υψηλόβαθμος αξιωματούχος και τονίζει: «Κάτι τέτοιο φυσικά θα δημιουργήσει αναστάτωση στις αγορές και θα σημαίνει πως το ρολόι θα γυρίζει με γρηγορότερους ρυθμούς».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η εικόνα που υπάρχει στην Αθήνα είναι ότι οι πιστωτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως το πολιτικό σκηνικό στην χώρα έχει αλλάξει δραματικά μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχει διάθεση αποφυγής ρήξης στην Ε.Ε. θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις και να γίνουν παραχωρήσεις από τους δανειστές.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως επιθυμία των δανειστών είναι να φέρουν σε ακόμα δεινότερη θέση την Ελλάδα και να υπάρξει δίλημμα ανάμεσα σε πληρωμή συνταξιούχων ή αποπληρωμή δανείου του ΔΝΤ, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να έχουν υπογραφεί συμφωνίες οι οποίες είναι «τοξικές» για την χώρα μας.

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για το εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο είναι ήδη στα σκαριά.

«Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και στη συνέχεια θα διαγράψουμε τις οφειλές μας και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της Ε.Ε.», τόνισε πηγή προσκείμενη στην ελληνική κυβέρνηση.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως η Ελλάδα επιχειρείται να γίνει η χώρα – πείραμα, δηλαδή να εξαντληθεί η αυστηρότητα των δανειστών και στη συνέχεια να υπάρξει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πράττει αυτόνομα.

«Δεν πιστεύουν ότι θα αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη ή ότι ο λαός θα μας στηρίξει αλλά κάνουν λάθος και στους δύο υπολογισμούς τους» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024