Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Δωρεά 1,2 εκατ. ευρώ μοιράζονται Χατζηκυριάκειο και Ινστιτούτο Prolepsis

Δωρεά 1,2 εκατ. ευρώ μοιράζονται Χατζηκυριάκειο και Ινστιτούτο Prolepsis

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Grace Hotels, το Grace Foundation, ανακοίνωσε δωρεά ύψους €1.200.000 προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα παιδικής μέριμνας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Grace Hotels, το Grace Foundation, ανακοίνωσε δωρεά ύψους €1.200.000 προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα παιδικής μέριμνας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis.

Έχοντας πάντα στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, το Ίδρυμα Grace Foundation στηρίζει έμπρακτα τη χώρα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που βιώνει μία άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κρίση.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών, που προέρχονται από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Ίδρυμα φροντίζει κορίτσια από έξι ετών, παρέχοντάς τους σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προκύπτουν στο πλαίσιο της ενηλικίωσής τους και της ομαλής ένταξής τους σε μια σύγχρονη κοινωνία. Το ορφανοτροφείο υποστηρίζει σήμερα 110 κορίτσια και το Ίδρυμα Grace Foundation θα προσφέρει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα δωρεά ύψους €600.000, ενισχύοντας περαιτέρω το έργο του.

Το Ινστιτούτο Prolepsis, που επίσης θα λάβει χρηματική δωρεά ύψους €600.000 από το Ίδρυμα Grace Foundation, είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής υγείας και της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής από το 1990. Η ευρεία επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου, αποτελούμενη από ιατρούς, ειδικούς επιστήμονες από τον χώρο της δημόσιας υγείας και στατιστικής, καθώς και από οικονομολόγους και κοινωνιολόγους, διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που προωθούν και βοηθούν στη διατήρηση της υγείας σε ολόκληρο τον πληθυσμό και το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Σχολιάζοντας σχετικά με τις δωρεές, ο Jimmy Αθανασόπουλος, επικεφαλής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra Group, μητρικής εταιρείας των Grace Hotels, δήλωσε: «Η κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι υποχώρησης και ως εκ τούτου χρειάζεται να λάβουμε άμεση δράση. Πάντα πιστεύαμε πως το να παρέχεις ευκαιρίες σε κάποιον που έχει ανάγκη, είναι ένα από τα ουσιαστικότερα δώρα που μπορεί κανείς να προσφέρει. Το έργο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος είναι μοναδικό, καθώς στηρίζει και ενθαρρύνει νεαρά κορίτσια που προηγουμένως ζούσαν χωρίς ελπίδα, προσφέροντάς τους φροντίδα αλλά και τις ευκαιρίες που τόσο χρειάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης, ώστε να ξεκινήσουν την ενήλικη ζωή τους με πραγματικά ίσες ευκαιρίες και όρους. Αντίστοιχα η πεποίθηση που μοιραζόμαστε ολόψυχα με το Ινστιτούτο Prolepsis, είναι ότι η υγεία αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια υγεία είναι να στηρίξουμε την ολιστική μέθοδο που ακολουθεί το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο προωθεί και ενημερώνει το κοινό γύρω από θέματα περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής, προωθώντας και εξελίσσοντας αυτές τις επιστήμες μέσω πρωτοποριακής έρευνας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε αυτούς τους οργανισμούς οι οποίοι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση παράγουν απτά αποτελέσματα και προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην ελληνική κοινωνία, σε μία περίοδο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ.»

Το Ίδρυμα Grace Foundation λαμβάνει πολλές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος «Give with Grace», σύμφωνα με το οποίο όλα τα Grace Hotels δωρίζουν 1 δολάριο (ή το ισοδύναμο ποσό του εθνικού νομίσματος) για κάθε διανυκτέρευση. Οι επισκέπτες μπορούν να δωρίσουν το ίδιο ποσό για κάθε νύχτα που μένουν και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί δωρίζεται στα Παιδικά Χωριά SOS που παρέχουν διεθνώς οικογενειακή φροντίδα, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη σε παιδιά και νέους που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη γονική μέριμνα. Επιπλέον, το Ίδρυμα Grace Foundation συγκεντρώνει σημαντικά ποσά κάθε χρόνο, μέσω δωρεών που πραγματοποιεί το ξενοδοχείο από έσοδα των διανυκτερεύσεων για φιλανθρωπικούς και άλλους ευγενείς σκοπούς.

health.in.gr

Only in

Τάσος Αθανασιάδης: Το αλχημείο της ψυχής

Ένας ακάματος εργάτης του λόγου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023