Συγκέντρωση στον Κορυδαλλό κατά της διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ
Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού συγκέντρωση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα να μην γίνει εκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου.
Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού συγκέντρωση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα να μην γίνει εκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε χαιρετισμό του επανέλαβε το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη και στο οποίο έρχεται να προστεθεί η διεξαγωγή μιας δίκης που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης.
Πρόσθεσε επίσης ότι η δίκη της ΧΑ δεν μπορεί να γίνει στον «τόπο του εγκλήματος», στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και έγιναν οι επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους αιγύπτιους ψαράδες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης χαιρέτισε τη συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετή η στήριξη του αιτήματος από τους υπουργούς, αλλά υπάρχει απαίτηση για αλλαγή της απόφασης.
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν, επίσης, οι βουλευτές Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και οι Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) και Νίκος Ορφανός (Ποτάμι) ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά Νίκος Βαρδουνιώτης, ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας Δημήτρης Κρατημένος, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Κορυδαλλού θα δώσει αγώνα δρόμου τις επόμενες ημέρες και θα έχει συναντήσεις με στόχο την έγκαιρη αλλαγή της αίθουσας της δίκης, προτείνοντας το Εφετείο Αθηνών.
Η επόμενη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στις 20 Απριλίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους ετοιμάζουν και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442