Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο

Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατούνταν η Βίκυ Σταμάτη, μετά την εκ νέου απόρριψη του αιτήματός της για αποφυλάκιση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόδραση έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή. Έντονη ανησυχία για τη ζωή της εκφράζει η οικογένειά της. Έρευνα ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατούνταν, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή.

Την ευθύνη της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη έχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι το δωμάτιό της ήταν άδειο στις 5:45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το δωμάτιο όπου κρατούνταν η Βίκυ Σταμάτη ερευνάται από τη Σήμανση. Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει σημείωμα προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι οποίες ερευνώνται, ενώ θα ελεγχθεί και εάν το λουκέτο της μπαλκονόπορτας έχει παραβιαστεί ή έμεινε ξεκλείδωτο.

Την ανησυχία της εκφράζει η οικογένεια της Βίκυς Σταμάτη, μετά την απόδραση. Μιλώντας στο Mega η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, απευθύνει έκκληση στην κόρη της να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. «Μίλησε χτες το βράδυ με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απογοητευμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης».

Ο αδελφός της, Παναγιώτης Σταμάτης, επικοινώνησε μετά την δικαστική απόφαση μαζί της και «ήταν πολύ ήρεμη, κάτι που μου έκανε εντύπωση». Απευθύνει έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, καθώς, όπως τόνισε, «έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα, να στηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί, είναι κρίμα να γκρεμιστεί τόσος αγώνας».

Εξέφρασε, επίσης, το φόβο του για τη ζωή της αδελφής του, ενώ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. «Πρέπει να επιστρέψει. Έγινε εν βρασμώ ψυχής, πρέπει να σκεφτεί τους ανθρώπους πίσω της. Αυτοκτονικό ιδεασμό είχε πάντα, έλεγε ότι ήθελε να φύγει να πάει στο παιδί της, αλλά δεν το έλεγε με την έννοια να δραπετεύσει» πρόσθεσε.

Έκκληση να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο απηύθυναν και οι δύο συνήγοροί της, Φραγκίσκος Ραγκούσης και Αλέξης Κούγιας. «Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι στην τελευταία τηλεφωνική επαφή που είχε με την Βίκυ Σταμάτη μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης η ίδια τον ευχαρίστησε και του είπε: «Θα κάνω αυτό που πρέπει». Έκανε λόγο για «τραγικές συνθήκες κράτησης», ενώ τόνισε ότι το αλσύλιο που υπάρχει στο Δρομοκαΐτειο δεν έχει μάντρα και μπορεί οποιοσδήποτε να φεύγει όποτε θέλει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, ξεκαθάρισε στο Mega ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί.
Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.

«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρώιος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το θέμα, τόνισε ότι οι αρχές θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για να βρεθεί γρήγορα.

Την Τετάρτη απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο», ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου» ανέφερε.

Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024