Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είστε έτοιμοι; Στις 12 Απριλίου ο Χειμώνας…έρχεται!

Είστε έτοιμοι; Στις 12 Απριλίου ο Χειμώνας…έρχεται!

12.04.2015
Μια ημερομηνία ορόσημο για τους φανατικούς της πιο δημοφιλούς σειράς σε παγκόσμια εμβέλεια. Ο πέμπτος κύκλος του Game of Thrones ξεκινά τον Απρίλη και συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα, τα ξημερώματα, προβάλλεται από τα κανάλια Novacinema, ταυτόχρονα με την Αμερική, με ελληνικούς υπότιτλους, και τα εκατομμύρια των πιστών "ακολούθων" του, παραληρούν και πλάθουν σενάρια.

12.04.2015
Μια ημερομηνία ορόσημο για τους φανατικούς της πιο δημοφιλούς σειράς σε παγκόσμια εμβέλεια. Ο πέμπτος κύκλος του Game of Thrones ξεκινά τον Απρίλη και συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα, τα ξημερώματα, προβάλλεται από τα κανάλια Novacinema, ταυτόχρονα με την Αμερική, με ελληνικούς υπότιτλους, και τα εκατομμύρια των πιστών «ακολούθων» του, παραληρούν και πλάθουν σενάρια.

Η σειρά, που προκαλεί ρίγη απόλαυσης και παγκόσμιο πυρετό αναμονής κάθε φορά που επίκειται ένας νέος κύκλος είναι βασισμένη στο πρώτο από τα επτά μυθιστορήματα του Τζώρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, με συνολικό τίτλο «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου»/»A Song of Ice and Fire.

Ο «Χειμώνας έρχεται» σύμφωνα με το γνωστό σε όσους παρακολουθούν τη σειρά μότο της, και το HBO αποκαλύπτει σταδιακά και δεξιοτεχνικά πληροφορίες για τον νέο κύκλο και όλο και πιο μεστά trailers.

  • «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο…εκτός αν τη διεκδικήσεις…»
  • «Η δικαιοσύνη έχει τίμημα»

Η δικαιοσύνη και η απόδοσή της με κάθε τρόπο, φαίνεται ότι θα παίξει κεντρικό ρόλο στον καινούριο κύκλο. Και όταν λέμε με κάθε τρόπο το εννοούμε, γνωρίζοντας ότι η βίαιες σκηνές, η ίντριγκα και το σεξ είναι από τα πιο καυτά δομικά στοιχεία της σειράς.

Στον πολυαναμενόμενο πέμπτο κύκλο η Σέρσεϊ ζητά εκδίκηση για τη δολοφονία του γιου της, ως εκ τούτου παλεύει να αφανίσει τον αδερφό της Τίριον, ο οποίος «κάνει καριέρα» σε άλλη γη σε άλλα μέρη, όπως αποκαλύπτεται στο trailer.

Η Σάνσα που στο τέλος του 4ου κύκλου μάς άφησε κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό, με τη μεταστροφή του ήπιου χαρακτήρα της, φαίνεται αποφασισμένη για όλα. Το γεγονός ότι ποζάρει με άνεση δίπλα στον λόρδο Μπέλις, τα λέει όλα. Ακόμη και το ύφος της αλλά και η παραδοχή ότι η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται μόνη της, μας βάζει σε σκέψεις…

Η Ντενέρις υπόσχεται απειλητικά ότι δεν θα γυρίσει τον τροχό. Θα τον καταστρέψει. Την ίδια στιγμή, σύμβολα πολιτισμών κατεδαφίζονται και καταρρέουν, ενώ οι δράκοι της – ή ίσως καινούριο δράκοι; – την ακολουθούν με τη φωτιά τους να αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά όπλα της.

Ο λόρδος Βάρις, του οποίου τη σκέψη ήταν πάντα δύσκολο να ακολουθήσουμε, στηρίζει μάλλον τη διαδοχή του Θρόνου «ψηφίζοντας» γυναίκα – ηγεμόνα. Το καταλαβαίνουμε από τη φράση «Ποιος μίλησε για άντρα» αναφερόμενος στο ποιος θα είναι ο επόμενος που θα καθίσει στο θρόνο. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Δόξα τω Θεώ, πολλές είναι οι γυναίκες της σειράς που βρίσκονται σε αναμονή…

Ο Τζον Σνόου και το Τείχος…παραμένουν από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες του προηγούμενου τέταρτου κύκλου, και όπως δείχνουν τα trailer θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέες θεαματικές μάχες!

Η Άρια συνεχίζει το δικό της δρόμο προς το Μπράαβος, με εμφάνιση καταφανώς αλλαγμένη, μια και στον νέο της προορισμό, δεν πρέπει να δίνει στόχο.

Η σύζυγος του Τζόφρι, Μάρτζορι, φαίνεται να έχει παίξει κομβικό ρόλο στα έως τώρα τεκταινόμενα, πράγμα που πιθανώς αποκαλύπτεται, για αυτό και η γιαγιά της την προτρέπει να κρυφτεί!

Η βραβευμένη με Emmy και Χρυσή Σφαίρα, σειρά, θα μεταδίδεται από την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα από τα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, καθώς και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00.
Η σειρά θα είναι επίσης διαθέσιμη μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO, σε laptop, smartphone και tablet, ενώ οι συνδρομητές που διαθέτουν τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορούν να γράφουν τα επεισόδια και να τα παρακολουθούν όποτε εκείνοι επιθυμούν.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από το πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου.

Οι φίλοιτης σειράς μπορούν να μαθαίνουν τα πάντα γιααυτήστοhashtag#GoTGR

Τζένη Παπαγεωργίου

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024