Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαφή για ποδήλατα που φωσφορίζει στο σκοτάδι λανσάρει η Volvo

Βαφή για ποδήλατα που φωσφορίζει στο σκοτάδι λανσάρει η Volvo

Μια καινοτόμο διαφανή βαφή σε σπρέι που αντανακλά τα φώτα των αυτοκινήτων στο σκοτάδι και μπορεί να εφαρμοστεί σε ποδήλατα και όχι μόνο καθιστώντας ορατούς τους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, αποτελεί το νέο «gadget ασφάλειας» των Σουηδών.

Tα συστήματα ασφαλείας και αποτροπής ατυχημάτων του νέου Volvo XC90, αποτέλεσαν έμπνευση και για μια άλλου είδους «τεχνολογία ασφάλειας» η οποία στοχεύει στην προστασία των δικυκλιστών, στο πλαίσιο του οράματος των Σουηδών να περιορίσουν τα αυτοκινητικά δυστυχήματα, τόσο εντός όσο και «εκτός» του αυτοκινήτου.

Το Life Paint όπως ονομάζεται και το οποίο λανσάρεται από την Volvo Car UK έγκειται σε μια καινοτόμο βαφή η οποία αντανακλά τα φώτα των αυτοκινήτων καθιστώντας, έτσι, ορατούς τους ποδηλάτες στο σκοτάδι και η οποία εξελίχθηκε από την σουηδική φίρμα σε συνεργασία με την επίσης σουηδική start-up Albedo100.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διαφανή βαφή σε μορφή σπρέι η οποία δεν είναι ορατή υπό το φως της ημέρας, αλλά έχει την ιδιότητα να αντανακλά το φως που προέρχεται από μη φυσικές πηγές φωτός όπως οι προβολείς αυτοκινήτων προς την κατεύθυνση προέλευσης, προειδοποιώντας τους οδηγούς για την παρουσία δικυκλιστών –και όχι μόνο- στο σκοτάδι.

Για την ακρίβεια, η βαφή μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από σκελετούς και τμήματα ποδηλάτων σε ρούχα, σακίδια, παπούτσια ακόμα και σε κολάρα σκύλων καθιστώντας οτιδήποτε ή οποιονδήποτε ορατό στο σκοτάδι ενώ, όπως σημειώνει η Volvo μπορεί να φύγει με ένα πλύσιμο.

Ήδη η Volvo UK έχει διαθέσει σε έξι καταστήματα με εξοπλισμό για δικυκλιστές, 2.000 σπρέι τα οποία μοιράστηκαν δωρεάν και όπως, σημειώνεται, αν υπάρξει απήχηση το project θα επεκταθεί.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Volvo UK, Nick Connor, «Κάθε χρόνο τραυματίζονται στο βρετανικό οδικό δίκτυο περισσότεροι από 19.000 ποδηλάτες. Στην Volvo πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις από ένα ατύχημα είναι, απλούστατα να μην τρακάρεις καθόλου και έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε τους δρόμους ασφαλέστερους μειώνοντας τον αριθμό ατυχημάτων».

«Η Volvo είναι μια ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως στον κόσμο της ασφάλειας και είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας σε αυτόν τομέα, προσπαθώντας να προστατέψουμε περισσότερους από αυτούς που οδηγούν τα αυτοκίνητά μας. Κάνοντας τους ποδηλάτες περισσότερο ορατούς σε συνδυασμό με την συνεχή ενίσχυση των δυνατοτήτων των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων κάνουμε το μέγιστο εφικτό προκειμένου να προστατέψουμε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου», καταλήγει ο Βρετανός.

Ως προς αυτήν την κατεύθυνση, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο XC90 διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα «ενισχυμένο» σύστημα ανίχνευσης και αποτροπής συγκρούσεων με πεζούς και δικύκλιστες το οποίο ονομάζεται Intellisafe και το οποίο έχει πλέον τη δυνατότητα να ανιχνεύει τους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου ακόμα και στο σκοτάδι.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024