Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συντριβή της Germanwings θα στοιχίσει μέχρι 300 εκατ. δολάρια

Η συντριβή της Germanwings θα στοιχίσει μέχρι 300 εκατ. δολάρια

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την κάλυψη της Germanwings έχουν βάλει στην άκρη μέχρι 300 εκατ. δολάρια για τις αποζημιώσεις και το υπόλοιπο κόστος που θα προκύψει από την τραγωδία. Το τελικό ύψος μένει να καθοριστεί ανάλογα με την αποζημίωση που θα καταβληθεί ξεχωριστά στους οικείους κάθε θύματος, και το ύψος των κεφαλαίων που «δεσμεύονται» δείχνει πως οι ασφαλιστικές περιμένουν ότι η διαδικασία καταβολής αποζημίωσεων θα είναι περίπλοκη και ακριβότερη από ό,τι συνήθως.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την κάλυψη της Germanwings έχουν βάλει στην άκρη μέχρι 300 εκατ. δολάρια για τις αποζημιώσεις και το υπόλοιπο κόστος που θα προκύψει από την τραγωδία.

Το τελικό ύψος μένει να καθοριστεί ανάλογα με την αποζημίωση που θα καταβληθεί ξεχωριστά στους οικείους κάθε θύματος.

Το ύψος των κεφαλαίων που «δεσμεύονται» δείχνει πως οι ασφαλιστικές περιμένουν ότι η διαδικασία καταβολής αποζημίωσεων θα είναι περίπλοκη και ακριβότερη από ό,τι συνήθως.

Την κάλυψη έχει αναλάβει ομάδα εταιρειών με επικεφαλής την Allianz. Μετά από ανάλογες αναφορές στον εξειδικευμένο τύπο, η Handelsblatt ανέφερε πως μπήκαν στην άκρη 300 εκατ. ευρώ για το δυστύχημα, ποσό που στη συνέχεια επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της μητρικής της Germanwings, της Lufthansa.

Το μεγαλύτερο μέρος του ασφαλιστικού κόστους αφορά την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς. Ο κάνονας για την ασφάλιση αεροπορικών εταιρειών είναι πως για κάθε επιβάτη υπολογίζεται καταβολή αποζημίωσης ενός εκατομμυρίου δολ., στην προκειμένη δηλαδή περίπτωση «χοντρικά» οι υπολογισμοί βρίσκονται στα 150 εκατ. δολάρια.

Η κάλυψη για το ίδιο το αεροσκάφος είναι, λόγω της ηλικίας του, σχετικά χαμηλή (6,5 εκατ. δολ.). Η Lufthansa έχει ήδη προσφέρει 50.000 ως άμεση βοήθεια στους συγγενείς κάθε επιβάτη.

Το τελικό ύψος της αποζημίωσης για κάθε επιβάτη υπολογίζεται με βάση διάφορους παράγοντες, αλλά οι υπολογισμοί για μέχρι 300 εκατ. δολάρια δείχνουν πως οι ασφαλιστικές προετοιμάζονται για διαδικασία θα τραβήξει σε μάκρος.

Οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο θέλουν σε αυτό να βαρύνει ιδιαίτερα η περίπτωση των τριών αμερικανών επιβατών: Εάν οι συγγενείς τους υποβάλλουν αγωγή στις ΗΠΑ, το νομικό κόστος θα είναι μεγάλο και η εταιρεία θα πρέπει να αποδείξει πως δεν μπορούσε να αποτρέψει το δυστύχημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024