Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Σταθάκη-Ροθ για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

Συνάντηση Σταθάκη-Ροθ για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-πιστωτών εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με το Γερμανό υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μιχαελ Ροθ.

Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – πιστωτών εμφανίστηκε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με το Γερμανό υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μιχαελ Ροθ.

Ο κ.κ. Σταθάκης και Ροθ συμφώνησαν ότι μετά και από την πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα έχει γίνει μια θετική επαναπροσέγγιση των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θετικό κλίμα θα έχει άμεση ανταπόκριση και στις αγορές.

Ο κ. Ροθ μετέφερε την πρόθεση της χώρας του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση και παράλληλα να μειωθούν τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ακόμη τη σημασία της συνέχισης των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα ενισχύσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν νέους αναπτυξιακούς θεσμούς και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, επεσήμανε ότι γίνονται διμερείς προσπάθειες για την απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την γερμανική αγορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024