Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla Model X 2016: Η crossover πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Tesla Model X 2016: Η crossover πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Το πρώτο crossover της «ηλεκτρικής» Tesla διανύει, πλέον τα τελευταία του χιλιόμετρα ως δοκιμαστικό πρωτότυπο καθώς ο επικεφαλής της καλιφορνέζικης φίρμας έχει ανακοινώσει τη διαθεσιμότηταά του για τα τέλη της χρονιάς.

Το ηλεκτροκίνητο crossover της Tesla εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στην Καλιφόρνια με ελαφρύ καμουφλάζ καθώς η έλευσή του έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2015.

Ακολουθώντας τα σχεδιαστικά μονοπάτια του Model S προσαρμοσμένα στις ανάγκες του crossover αμαξώματος, το νέο μοντέλο της αμερικανικής φίρμας διαθέτει μια coupe λογικής οροφή.

Παράλληλα, μια προσεκτική παρατήρηση στη διάταξη των θυρών αποκαλύπτει ότι η έκδοση παραγωγής του Μοdel X θα διατηρήσει τις «φτερωτές» πίσω πόρτες του αντίστοιχου concept car, ως «προνόμιο» των ακριβότερων εξοπλιστικά εκδόσεων.

Την εξωτερική του εμφάνιση συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά για την κατηγορία, προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και στους θόλους προσδίδοντας περισσότερη «αρρενωπότητα» στο σύνολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Tesla Model X θα μπορεί να φιλοξενήσει ως και επτά επιβάτες, ενώ κυρίαρχη στο ταμπλό θα είναι η γνωστή, κάθετη οθόνη αφής 17 ιντσών που υπάρχει και στο τετράθυρο μοντέλο της καλιφορνέζικής φίρμας.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η Tesla έχει ήδη ανακοινώσει ότι το Model X θα εξοπλίζεται, σε όλες τις εκδόσεις του, με το ίδιο μηχανικό σύνολο που εφοδιάζει την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση του Model S, P85D, αξιοποιώντας δύο ηλεκτρικά μοτέρ –ένα για κάθε άξονα- με συνδυαστική ισχύ 700 ίππων και 930 Nm ροπής.

AUTOMEDIA

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024