Οι αεροπορικές εταιρείες EasyJet, Air Transat και Air Canada ανακοίνωσαν ότι για λόγους ασφαλείας, θα υπάρχουν πλέον πάντα δύο άνθρωποι στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η EasyJet ανέφερε ότι από την Παρασκευή 27 Μαρτίου, «θα αλλάξει η διαδικασία» και θα υπάρχουν διαρκώς δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας» εξήγησε η εταιρεία.

Από την πλευρά της, η καναδική Air Transat αποφάσισε και αυτή να επιβάλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων όλων των αεροσκαφών της, μετά την αποκάλυψη ότι το Airbus Α320 της γερμανικής Germanwings ενδέχεται να συνετρίβη σκόπιμα στις Άλπεις από τον συγκυβερνήτη του.

«Αποφασίσαμε ότι θα υπάρχουν πάντα δύο άτομα στο πιλοτήριο» ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπι Καμπάνα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα, από την Παρασκευή.

«Όταν ο ένας από τους δύο πιλότους θα βγαίνει από το κόκπιτ, θα μπαίνει στο πιλοτήριο ο διευθυντής πτήσης, ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας» εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Air Transat εδρεύει στο Μόντρεαλ και πραγματοποιεί πτήσεις εντός του Καναδά αλλά και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Air Canada. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά θα προχωρήσει στην αλλαγή αυτή «χωρίς καθυστέρηση» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της, Πίτερ Φιτζπάτρικ.

Οι λόγοι για τους οποίους ο γερμανός συγκυβερνήτης του Α320 φαίνεται να το έριξε στις Άλπεις παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι, ωστόσο οι ερευνητές και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Γράψτε το σχόλιο σας