Την παραίτηση Κατρούγκαλου ζητεί η αντιπολίτευση
Την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητούν με ανακοινώσεις τους ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ μετά τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και αφορούν σε κατάθεση 22 ιδιωτικών συμφωνητικών στον ΔΣΑ από τον ίδιο στις 30 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες αφότου έγινε υπουργός.
Την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τη θέση του αναπληρωτή
υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητούν με ανακοινώσεις τους ΝΔ,
Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ μετά τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και αφορούν σε
κατάθεση 22 ιδιωτικών συμφωνητικών στον ΔΣΑ από τον ίδιο στις 30
Ιανουαρίου, τρεις ημέρες αφότου έγινε υπουργός.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης και αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις σχετικά με υποθέσεις που είχε αναλάβει ο κ. Κατρούγκαλος αφού είχε ορκιστεί πρωθυπουργός χαρακτηρίζει μονόδρομο την παραίτησή του.
Το σίριαλ Κατρούγκαλουπρέπει να τελειώσει εδώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι. «Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικέςκαι οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές. Η δικαιολογία ότι ‘τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι’ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τηνκοινωνία.
Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να παραιτηθεί σήμερα, πριν αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να τον αποπέμψει αύριο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα στοιχεία που δόθηκαν επισήμως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι συντριπτικά σε βάρος του κ. Κατρούγκαλου και σε σχέση με τα όσα υποστήριζε μέχρι σήμερα.
«Φαίνεται ότι οι έννοιες φιλότιμο και ντροπή για τον κ. Κατρούγκαλο είναι άγνωστες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Τίθεται όμως μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά πλέον τον κ. Τσίπρα προσωπικά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η επιμονή της κυβέρνησης να καλύπτει, να υποστηρίζει και να μην αποπέμπει τον κ Κατρούγκαλο, μετακυλύει τις ευθύνες στον κ. Τσίπρα.
» Και ο κ. Κατρούγκαλος είναι μόνο η αρχή. Το πελατειακό σύστημα που δημιούργησε ο πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ για να αναρριχηθεί στην εξουσία, το βρίσκει ήδη μπροστά του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: 16 χρόνια από την τραγωδία – Συγγενείς και φίλοι αφήνουν λουλούδια για τα θύματα
- Η Βουλή υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Βαροθολομαίο – Το bigbang, η Realpolitik και η ειρήνη
- Met Gala: Τα social media «σταυρώνουν» τον Χιου Τζάκμαν
- Βραβείο Πούλιτζερ στο Reuters για τα ρεπορτάζ που ξεμπρόστιασαν τη Meta
- Διαμαντοπούλου: Τα γεγονότα στις υποκλοπές μιλούν από μόνα τους, δεν μπορούμε να κάνουμε το παγώνι – Δεν δέχομαι την ομερτά υπουργών
- Τραμπ: Τείνει να γίνει ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος των ΗΠΑ μόλις 15 μήνες μετά την εκλογή του

