Σουλτς: Αισιόδοξος για συμφωνία, αλλά και αιχμηρός για Βαρουφάκη
Την εκτίμηση ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα «επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στην ίδια συνέντευξη αφήνει αρκετές αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Την εκτίμηση ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα «επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o κ. Σουλτς συμπληρώνει ότι στη συνέχεια η Ελλάδα «δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες» για να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό» σχέδιο.
Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης «πραγματικής και βιώσιμης» συμφωνίας, ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει ότι αυτή η πιθανότητα «πλησιάζει το 100%».
«Και αυτό για ένα πολύ απλό λόγο: δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε μία ρήξη, η οποία θα είχε καταστροφικές αλυσιδωτές συνέπειες» εξηγεί.
Ο Μάρτιν Σουλτς εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της συνέντευξης για να στείλει ορισμένα μηνύματα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
«Ο Βαρουφάκης είναι ίσως λαμπρός οικονομολόγος, αλλά είναι αναμφίβολα εμφανές ότι τού λείπει η πολιτική πείρα. Όταν εκφράζεται κανείς σε ένα διεθνές φόρουμ, οφείλει να σέβεται τις απόψεις των άλλων, τηρώντας έστω στο ελάχιστο τους τύπους και μία διπλωματική αβρότητα. Δεν βρισκόμαστε πια στον 19ο αιώνα, είμαστε πιο ευέλικτοι, αλλά πρέπει να θυμάται κανείς ότι άλλο πράγμα είναι να εκφράζεις τις ιδέες σου… στην έδρα του κόμματός σου και άλλο όταν παρουσιάζεσαι στο Συμβούλιο των υπουργών όπου εκπροσωπείς τη χώρα σου και όχι τις πεποιθήσεις σου» εξηγεί.
Και καταλήγει: «Το καταπληκτικό είναι ότι έχει συμβούλους και ότι αυτοί τον κατηύθυναν τόσο λάθος».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59