Με ρυθμό 1,5% αναμένεται να αναπτυχθεί η Γερμανία το 2015
Η γερμανική οικονομία έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο το πρώτο τρίμηνο του 2015 και υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη αυτή θα συνεχιστεί, ανέφερε το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης αναμένει η οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% το 2015.
Η γερμανική οικονομία έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο το πρώτο τρίμηνο του 2015 και υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη αυτή θα συνεχιστεί, ανέφερε το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης αναμένει η οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% το 2015.
«Οι σκληροί βιομηχανικοί δείκτες καθώς και η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών σηματοδοτούν ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά το πρώτο τρίμηνο» ανέφερε το υπουργείο στην μηνιαία του αναφορά για τους οικονομικούς δείκτες.
Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους, ενώ το φτηνό πετρέλαιο έχει ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση, ανέφερε επίσης η ίδια έκθεση.
Τα τελευταία οικονομικά δεδομένα σε μεγάλο βαθμό σκιαγραφούν μια θετική εικόνα για τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, με τον ιδιωτικό τομέα να επιταχύνει, την ανεργία να σημειώνει πτώση, τις λιανικές πωλήσεις ραγδαία άνοδο και τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν βυθιστεί και οι εξαγωγές μειώθηκαν απότομα τον Ιανουάριο, ωστόσο, το αδύναμο ευρώ αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις των γερμανικών αγαθών στο εξωτερικό κατά τους προσεχείς μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα

