Έτοιμες να λάβουν μέτρα για την Υεμένη οι χώρες του Κόλπου, εάν χρειαστεί
Οι χώρες του Κόλπου θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν την Υεμένη από την «επιθετικότητα» των ανταρτών Χούτι, εάν δεν βρεθεί ειρηνική λύση για την αναταραχή που επικρατεί στην περιοχή, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ Φαϊζάλ. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης είχε ζητήσει στρατιωτική επέμβαση των χωρών του κόλπου.
Οι χώρες του Κόλπου θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν την Υεμένη από την «επιθετικότητα» των ανταρτών Χούτι, εάν δεν βρεθεί ειρηνική λύση για την αναταραχή που επικρατεί στην περιοχή, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ Φαϊζάλ.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, ο πρίγκιπας Σαούντ τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία τάσσεται κατά της «παρέμβασης» του Ιράν στην Υεμένη.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης είχε ζητήσει στρατιωτική επέμβαση των χωρών του Κόλπου, προκειμένου να σταματήσει η εδαφική επέκταση και η προέλαση των μαχητών Χούτι που στρέφονται κατά του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.
«Επεκτείνονται, καταλαμβάνουν αεροδρόμια και πόλεις, επιτίθενται στο Άντεν με αεροπλάνα, συλλαμβάνουν όποιον θέλουν, απειλούν και συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους» είπε ο Ριγιάντα Γιασίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό δορυφορικό κανάλι Al Jazeera.
«Έχουμε πει στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, στα Ηνωμένα Έθνη αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση στρατιωτικών αεροσκαφών στα αεροδρόμια που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι Χούτι» συνέχισε ο υπουργός.
Εν τω μεταξύ, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ότι θα συζητήσει με αμερικανούς αξιωματούχους και αξιωματούχους από τη Σαουδική Αραβία τρόπους ενίσχυσης του προέδρου της Υεμένης.
«Κανείς από εμάς δεν επιθυμεί να δει στρατιωτική δράση» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442