Η ασάφεια που κρατάει «παγωμένα» τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ούτε ο… μαρμαρωμένος βασιλιάς να ήταν τα «παγωμένα» χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως είχε βρεθεί λύση στην αποπληρωμή τους με τη ρύθμιση των 100 δόσεων που ψηφίστηκε στη Βουλή, τελικά προέκυψε νέο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Τούμπας, όπου οι νομικοί και οι συνεργαζόμενοι φοροτεχνικοί διαπίστωσαν πως υπάρχει μία σοβαρή ασάφεια στο… σβήσιμο προστίμων και προσαυξήσεων.
Ούτε ο… μαρμαρωμένος βασιλιάς να ήταν τα «παγωμένα» χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως είχε βρεθεί λύση στην αποπληρωμή τους με τη ρύθμιση των 100 δόσεων που ψηφίστηκε στη Βουλή, τελικά προέκυψε νέο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Τούμπας, όπου οι νομικοί και οι συνεργαζόμενοι φοροτεχνικοί διαπίστωσαν πως υπάρχει μία σοβαρή ασάφεια στο… σβήσιμο προστίμων και προσαυξήσεων.
Οι επιτελείς του «Δικεφάλου» στάθηκαν στο άρθρο 1 της νομοθετικής ρύθμισης των 100 δόσεων, όπου γίνεται λόγος για «απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής», χωρίς να υπάρχει πουθενά αναφορά στον όρο «πρόσθετοι φόροι», ο οποίος χρησιμοποιούνταν σε όλους τους φορολογικούς νόμους όλα τα προηγούμενα χρόνια, στις σχετικές αναφορές για «σβήσιμο» προστίμων και προσαυξήσεων.
Μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία της διοίκησης της ΠΑΕ με το Υπουργείο Οικονομικών, από όπου προέκυψε ότι υπάρχει πρόθεση για άμεση διόρθωση με νέα εγκύκλιο.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει χρήση της νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού πρακτικά θα έπρεπε να καταβάλει εκτός από πρωτογενές χρέος (τα 10,5 εκατ. ευρώ), τουλάχιστον άλλη 20 εκατ. ευρώ (ως προσαυξήσεις και πρόστιμα) ως «πρόσθετοι φόροι».
Στον ΠΑΟΚ επικρατεί επιφυλακτικότητα, έστω και αν από την ελληνική κυβέρνηση διαρρέει πως πολύ σύντομα θα υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος που θα απαλλάξει (και) τον «Δικέφαλο» από τα… βαρίδια του παρελθόντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μαθητές σταμάτησαν σχολικό σε αυτοκινητόδρομο όταν λιποθύμησε η οδηγός
- Super League: «Τελικός» στη Λάρισα μεταξύ ΑΕΛ και Πανσερραϊκού για τα play out
- Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Λαζαρίδη βρέθηκαν χρήματα για να παριστάνει τον «φιλολαϊκό»
- Η «Ιθάκη» ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης – Στις 29 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
- Η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ αποχωρεί από την 4η σεζόν του «The White Lotus»
- Γονείς Μάριου: «Νιώθουμε ότι με την συμπεριφορά τους μας κοροϊδεύουν»

