Διαψεύδει η Προεδρία την αναφορά Κατρούγκαλου στο «παράδειγμα Παυλόπουλου»
Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο Πρ.Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου. Το θέμα προέκυψε μετά την αναφορά Κατρούγκαλου σε πρωινή εκπομπή. «Ουδέποτε στο παρελθόν και μάλιστα ώς την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία» αναφέρουν.
Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών (2004-2009), τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.
Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ώς την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.
Το θέμα προέκυψε μετά την αναφορά που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε εκπομπή του ΑΝΤ1 σχετικά με το δήμοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.
Ο υπουργός χρησιμοποίησε και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο.
Υποστήριξε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.
Στο επιχείρημα αυτό απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων