Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε χαμηλότερα επίπεδα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Σε χαμηλότερα επίπεδα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται σήμερα Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τις ανακοινώσεις της  Σαουδικής Αραβίας ότι δεν θα μειώσει μονομερώς την παραγωγή της για να υπερασπιστεί την πτωτική τάση των διεθνών τιμών.  Η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρέντ διαμορφώνεται σήμερα στις ασιατικές αγορές στα 54,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχωρεί στα 45,88 δολάρια το βαρέλι.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται σήμερα Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τις ανακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι δεν θα μειώσει μονομερώς την παραγωγή της για να υπερασπιστεί την πτωτική τάση των διεθνών τιμών.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρέντ διαμορφώνεται σήμερα στις ασιατικές αγορές στα 54,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχωρεί στα 45,88 δολάρια το βαρέλι.

Με δεδομένο ότι οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα από τον Ιούνιο του 2014, πολλοί αναλυτές ανέμεναν από τη Σαουδική Αραβία, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον ΟΠΕΚ, να περιορίσει την παραγωγή της.

Ωστόσο, το Ριάντ έχει μέχρι σήμερα επιλέξει να κρατήσει σταθερή την παραγωγή, καθώς θέλει να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς που του αναλογεί έναντι κρατών-παραγωγών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ, όπως είναι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δυο χώρες-γίγαντες των οποίων η παραγωγή «μαύρου χρυσού» έχει αυξηθεί, ως αποτέλεσμα της έκρηξης στην εξερεύνηση του σχιστολιθικού πετρελαίου.

«Προσπαθήσαμε, κάναμε συναντήσεις, αλλά δεν πετύχαμε αποτέλεσμα, επειδή οι χώρες (εκτός ΟΠΕΚ) επέμεναν ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να φέρει το βάρος και εμείς απο την πλευρά μας αρνούμαστε να φέρει την ευθύνη αποκλειστικά ο ΟΠΕΚ» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί αλ Ναϊμί.

«Η παραγωγή του ΟΠΕΚ είναι το 30% της αγοράς, το 70% είναι από παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ … και υποτίθεται ότι όλοι θα μετάσχουν στην προσπάθεια αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις τιμές», συμπλήρωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024