Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bundesbank: Ζητά προληπτικά μέτρα έναντι χρεοκοπίας στην ευρωζώνη

Bundesbank: Ζητά προληπτικά μέτρα έναντι χρεοκοπίας στην ευρωζώνη

Να γίνουν βήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντέξει την ενδεχόμενη χρεοκοπία οποιουδήποτε κράτους-μέλους της νομισματικής ένωσης καλεί η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, (Bundesbank), στο μηνιαίο δελτίο της.

Να γίνουν βήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντέξει την ενδεχόμενη χρεοκοπία οποιουδήποτε κράτους-μέλους της νομισματικής ένωσης καλεί η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, (Bundesbank), στο μηνιαίο δελτίο της το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.

«Η κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα και του κρατικού χρέους … δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί» αναφέρει η Bundesbank στο μηνιαίο δελτίο της και προσθέτει ότι είναι τα κράτη και οι επενδυτές αυτοί που πρέπει να αναλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα χρέη τους.

«Υπό αυτή την έννοια, η νομισματική ένωση θα όφειλε να είναι σε θέση να αντέξει την ακραία περίπτωση της αδυναμίας πληρωμών ενός κράτους-μέλους» προσθέτει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Η προτροπή της Bundesbank συνοδεύεται από την πρότασή της να ληφθούν μέτρα ώστε μεγάλες τράπεζες -συστημικά σημαντικές- να μπορούν να εκκαθαριστούν με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τα κράτη.

Τέλος, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας σημείωσε ότι συνεχίστηκε η σθεναρή ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2015 και προέβλεψε πως η τάση αυτή θα συνεχισθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω του δυναμισμού των εξαγωγών της γερμανικής βιομηχανίας, αλλά και της εσωτερικής ζήτησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024