Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Ρεάλ στο «clasico» και «βλέπει» τίτλο

Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Ρεάλ στο «clasico» και «βλέπει» τίτλο

Προβάδισμα τίτλου πήρε η Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν η μεγάλη νικήτρια του «clasico» στο «Καμπ Νου», αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στου 4 βαθμούς. Οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν στη νίκη με 2-1, στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους απογοητευμένους «μερένγκες» να βλέπουν τις ελπίδες τους για τίτλο να λιγοστεύουν...

Προβάδισμα τίτλου πήρε η Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν η μεγάλη νικήτρια του «clasico» στο «Καμπ Νου», αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στου 4 βαθμούς.

Οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν στη νίκη με 2-1, στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους απογοητευμένους «μερένγκες» να βλέπουν τις ελπίδες τους για τίτλο να λιγοστεύουν…

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή και προσπάθησε με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί την αριστερή της πλευρά.

Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ρονάλτο άρχισε να απειλεί την εστία των γηπεδούχων. Παρά τις προσπάθειες του Πορτογάλου, όμως, ο Μέσι ήταν αυτός που… χαμογέλασε!

Ο Αργεντίνος σε ρόλο δημιουργού συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Μπαρτσελόνα να ανοίξει το σκορ στο 19΄, καθώς μετά από φάουλ που κέρδισε ο Σουάρες και εκτέλεσε ο Μέσι, τροφοδοτήθηκε σωστά ο Ματιέ με τον Γάλλο αμυντικό να σηκώνεται στο κέντρο της περιοχής και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Οι πανηγυρισμοί, πάντως, κόπασαν μετά από 12 λεπτά, όταν στο 31΄ ο Ρονάλντο πήρε την ασίστ από τον Μπενζεμά και με το μυτάκι ισοφάρισε για τους Μαδριλένους.

Η Ρεάλ ανέβασε το ρυθμό της στη συνέχεια, κατάφερε να «εγκλωβίσει» την Μπαρτσελόνα και στο 41΄ είδε τον Μπέιλ να βρίσκει δίχτυα, αλλά τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ, καθώς ο Ρονάλντο, που είχε βγάλει τη σέντρα στον Ουαλό, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Χωρίς κάποια ανατροπή ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να βγάζουν περισσότερη ενέργεια.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Ρεάλ μπορεί να είχε και πάλι τις ευκαιρίες, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που ανέκτησε το προβάδισμα. Στο 56΄ ο Σουάρες κατέβασε την μπάλα από μακρινή μπαλιά και με διαγώνιο τελείωμα έγραψε το 2-1!

Ακολούθησαν δυνατές μονομαχίες και από τις δύο ομάδες, με πολλά φάουλ, αλλά από το 65΄ και μετά Νεϊμάρ και Μέσι ανέλαβαν δράση, δημιουργώντας αναστάτωση στην εστία του Κασίγιας, τη στιγμή που η Ρεάλ έδειχνε να μένει από δυνάμεις…

Με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους η Μπαρτσελόνα δεν απειλήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αποτέλεσμα:

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(19΄ Ματιέ, 56΄ Σουάρες – 31΄ Ρονάλντο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 68
Ρεάλ Μαδρίτης 64
Βαλένθια 60
Ατλέτικο Μαδρίτης 59
Σεβίλη 55
Βιγιαρεάλ 49
Μάλαγα 44
Αθλέτικ Μπιλμπάο 39
Σοσιεδάδ 36
Θέλτα 35
Ράγιο Βαγεκάνο 35
Εσπανιόλ 34
Χετάφε 29
Εϊμπάρ 28
Έλτσε 27
Λα Κορούνια 26
Αλμερία 25
Λεβάντε 25
Γρανάδα 23
Κόρντομπα 18

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα:

Live Blog Μπαρτσελόνα – Ρεάλ (El Clásico)


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024