Το έλλειμμα ενημέρωσης που επικρατεί σχετικά με την αναγκαιότητα και την ασφάλεια των εμβολιασμών στα παιδιά επιχειρεί να καλύψει η ενημερωτική εκστρατεία «Ενημερώσου…είναι μεταδοτικό» της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Το πρόγραμμα ενημέρωσης απευθύνεται σε γονείς και Παιδιάτρους και στόχο έχει την παροχή έγκυρης πληροφόρησης για την επίτευξη υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία διενήργησε δύο έρευνες αγοράς τον Απρίλιο του 2014, μια σε γονείς και μια σε Παιδιάτρους, με στόχο να καταγράψει λεπτομερώς τις αντιλήψεις των δύο ομάδων σχετικά με τον παιδικό εμβολιασμό και τα προβλήματα γύρω από την αναγκαιότητά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, «τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδίατροι έγκεινται στη δυσκολία του χειρισμού των αντιρρήσεων των γονέων, στην επιφύλαξη που έχουν οι γονείς για τα εμβόλια, αλλά και στο μικρό ποσοστό των Παιδιάτρων που παραπέμπουν τους γονείς στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που παραπέμπεται κάποιος γονέας στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συγκεκριμένες ιστοσελίδες κατάλληλες για γονείς. Ο προβληματισμός και ο φόβος των γονέων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και η άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας».

Για την αντιμετώπιση του ελλείμματος πληροφόρησης, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία δημιούργησε την ηλεκτρονική σελίδα «Ενημερώσου…είναι μεταδοτικό», που περιλαμβάνει ενημερωτικά έντυπα ασθενειών, ειδικά έντυπα για γονείς και παιδιάτρους, έντυπο μαιευτηρίων για τις νέες μαμάδες, αλλά και όλες τις χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό και τα σχετικά εμβόλια. Επίσης, η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων, ερωτήσεις – απαντήσεις για τους γονείς, συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, συμβουλές προς Παιδιάτρους, αλλά και συμβουλές προς γονείς.

«Η έγκυρη ενημέρωση και ο εμβολιασμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία παιδιών και εφήβων. Ευελπιστούμε ότι, η εκστρατεία θα αποδειχθεί μια πηγή χρήσιμων πληροφοριών τόσο για τους γονείς όσο και για τους Παιδιάτρους και θα αποτελέσει το έναυσμα για υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο