Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ζόμπι κυριεύουν τα επιτραπέζια παιχνίδια!

Τα ζόμπι κυριεύουν τα επιτραπέζια παιχνίδια!

Φρίκη στο ταμπλό

Μαντώ Σιώμου

Η μέρα των ζωντανών νεκρών έφτασε. Παίρνουμε πυρομαχικά, προμήθειες, ζάρια και κάρτες και ετοιμαζόμαστε για μάχη! Τα ζόμπι τρομοκρατούν τα επιτραπέζια και οι παίκτες καλούνται να παλέψουν για επιβίωση. Ποιοι θα επικρατήσουν;

The Walking Dead: Board game

Στο επιτραπέζιο παιχνίδι The Walking Dead, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των διάσημων πρωταγωνιστών που αγωνίζονται σε ένα κόσμο κυριευμένο από ζόμπι.
Οι παίκτες σχηματίζουν συμμαχίες και σκοτώνουν ζόμπι με καραμπίνες και τόξα, αναζητούν τροφή και εξοπλισμό επιβίωσης και προσπαθούν να επιστρέψουν στο στρατόπεδο σώοι. Εάν κάποιο μέλος της ομάδας δεν τα καταφέρει και χαθεί, δεν βγαίνει από το παιχνίδι αλλά μετατρέπεται σε ζόμπι και κυνηγάει την υπόλοιπη ομάδα. Οι επιζώντες κερδίζουν όταν καταφέρουν να γυρίσουν πίσω στο καταφύγιο.
Το παιχνίδι μπορεί να μετατραπεί από συνεργατικό σε ανταγωνιστικό, καθώς οι παίκτες μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες, σε επιζώντες και ζόμπι. Σε αυτή την περίπτωση, κερδίζει όποιος επικρατήσει πρώτος!
Το παιχνίδι είναι αρκετά γρήγορο, διαρκεί 45-60 λεπτά και είναι για 1 έως 4 παίκτες ηλικίας άνω των 15 ετών.



Dead of Winter

Το Dead of Winter, είναι ένα ημισυνεργατικό ψυχολογικό παιχνίδι επιβίωσης για 2 έως 5 παίκτες που αναλαμβάνουν το ρόλο ηγετών μιας αποικίας επιζώντων από μια αποκάλυψη των ζόμπι!

Σε κάθε παιχνίδι οι παίκτες επιλέγουν ένα σενάριο που θα τους δώσει τους βασικούς στόχους που χρειάζονται για να επιτύχουν, όπως να αντιμετωπίσουν τα ζόμπι, την πείνα, την έλλειψη εφοδιασμού και να διατηρήσουν το ηθικό της αποικίας ψηλά. Αν το ηθικό της πέσει, τότε οι άνθρωποι στην αποικία απελπίζονται και σταματούν να συνεργάζονται και έτσι όλοι χάνουν.
Κάθε παίκτης για να κερδίσει πρέπει να ολοκληρώσει το στόχο της ομάδας αλλά και έναν δικό του κρυφό, που θέτει συνήθως σε κίνδυνο τον βασικό σκοπό ή την αποικία. Γι’ αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να είναι διατεθειμένος να παίρνει δύσκολες αποφάσεις ανάμεσα στο δικό του συμφέρον και της αποικίας..
Στο τέλος του παιχνιδιού μπορούν όλοι ή μερικοί από τους παίκτες να κερδίσουν ή να χάσουν. Το παιχνίδι έχει μέση διάρκεια 100 λεπτά και απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 13 ετών.

Zombies!!!

Το Zombies!!! είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι εξερεύνησης και μάχης με μινιατούρες για 2 έως 6 άτομα άνω των 12 ετών και μέση διάρκεια 60 λεπτά. Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες παίζουν τον ρόλο των κατοίκων που έχουν επιζήσει σε μια πόλη, όπου οι δρόμοι της έχουν πλημμυρίσει με ζόμπι.
Στόχος του κάθε παίκτης είναι να φτάσει στο ελικοδρόμιο για να μπορέσει να σκοτώσει όλα τα αιμοδιψή ζόμπι, ή τουλάχιστον 25 για να κερδίσει το παιχνίδι. Οι παίκτες πρέπει να έχουν στην διάθεσή τους σφαίρες, για να μπορούν να αμυνθούν και να προστατέψουν την ζωή τους. Σε περίπτωση που κάποιος άνθρωπος σκοτωθεί τότε όλοι οι παίκτες μετακινούνται στην αρχική τους θέση και χάνουν τα μισά ζόμπι από αυτά που είχαν σκοτώσει. Στο τέλος του κάθε γύρου, οι νεκροζώντανοι πλησιάζουν όλο και πιο κοντά.. Εναλλακτικά, οι ρόλοι αντιστρέφονται στο Humans!!!, την εκδοχή του παιχνιδιού όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των ζόμπι που προσπαθούν να μολύνουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν..

Last Night On Earth: The Zombie Game

Στο Last Night On Earth: The Zombie Game οι παίκτες αναλαμβάνουν την ομάδα των ηρώων ή την ομάδα των ζόμπι ενώ σε κάθε παιχνίδι διαλέγουν και διάφορα σενάρια, επιβίωσης, διάσωσης ή δραπέτευσης που θα τους καθοδηγήσουν.
Οι ήρωες έχουν ειδικές ικανότητες όπως εφευρετικότητα και εξυπνάδα και μόνο με συνεργασία έχουν την ελπίδα να σταματήσουν τα ζόμπι ή να δραπετεύσουν. Και ενώ κάποιοι παλεύουν για επιβίωση κάποιοι άλλοι έχουν μολυνθεί.. Όσοι μολύνονται πηγαίνουν στην ομάδα των ζόμπι και έρχονται αντιμέτωποι με τους ήρωες.
Σκοπός της ομάδας των ζόμπι είναι να εξαπλωθούν στην πόλη και να «φάνε» τους ήρωες. Το παιχνίδι τελειώνει όταν μία ομάδα καταφέρει να εξουδετερώσει την άλλη.
Το παιχνίδι δίνει την αίσθηση ταινίας θρίλερ, γι’ αυτό και συνοδεύεται και από το δικό του soundtrack! Παίζεται από 2 έως 6 παίκτες άνω των 12 ετών και διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Zombicide: Toxic city mall

To Zombicide: Toxic city mall είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 1 έως 6 παίκτες που αναλαμβάνουν το ρόλο επιζώντων ενάντια σε ένα στρατό από ζόμπι. Κάθε παίκτης έχει μοναδικές δεξιότητες και ομαδικό πνεύμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ενάντια στα ζόμπι. Οι νεκροζώντανοι είναι προβλέψιμοι και με μειωμένη αντίληψη παρόλα αυτά υπερισχύουν σε αριθμό και ξεπερνάνε τις σφαίρες του παίκτη. Ο επιζών πρέπει να αναζητήσει όπλα για να σκοτώσει τα ζόμπι και έτσι να αποκτήσει περισσότερες δεξιότητες. Πρέπει να προσέχει όμως γιατί όταν αυξάνονται οι ικανότητες του παίκτη εμφανίζονται και άλλα ζόμπι. Ο μόνος τρόπος διαφυγής του είναι η Zombicide! Το παιχνίδι διαρκεί περίπου 60 λεπτά.

entertainment.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024