Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πότε οι Παρελάσεις και οι Δημοτικοί Χοροί θυμίζουν Χούντα;

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ουμπέρτο Έκο

Ο Ουμπέρτο Έκο είχε γράψει κάποτε μια ανάλυση για να ξεχωρίζουν οι Εισαγγελείς τις ταινίες πορνό από τις τολμηρές κουλτουριάρικες (spoiler: είχε να κάνει με την ταχύτητα των μετακινήσεων). Θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ το ίδιο με την τελευταία ιδέα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ως μικρό παιδί αντιπαθούσα τα δημοτικά που έβαζε κάθε Κυριακή μεσημέρι η τηλεόραση της δικτατορίας για να συνοδεύουν το τραπέζι μας.

Πολλά χρόνια αργότερα ως ενήλικας γνώρισα και αγάπησα τους δημοτικούς χορούς αν και αυτό έγινε δια της τεθλασμένης (Υβόννη πού να βρίσκεσαι άραγε.)

Είχα τότε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με όλο τον πλούτο της ελληνικής δημοτικής παράδοσης. Τα χάλκινα πνευστά στη Μακεδονίας, τα ζωναράδικα της Θράκης, τα χαρούμενα ΄γρήγορα Ηπειρώτικα (υπάρχουν και τέτοια) κ.λπ.

Προτείνω λοιπόν να δώσουμε μια ευκαιρία στο Υπουργείο. Αν μας δώσουν ένα αξιόλογο δείγμα του πλούτου της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης εγώ θα χειροκροτήσω πρώτος.

Αν όμως η δίαιτα βασιστεί όπως και την επταετία σε καλαματιανά, τσάμικα, στα δύο και στα τρία εγώ θα μουντζώνω και με τα δύο χέρια.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.

Γιώργος Επιτήδειος

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024