Ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους 140 εκατ. ευρώ οφείλει η Ελλάδα για νοσηλείες πολιτών σε νοσοκομεία του εξωτερικού την τελευταία 20ετία. Στις 31 Μαΐου οι οφειλές καθίστανται ληξιπρόθεσμες, με αποτέλεσμα να απαιτείται η εξεύρεση ρευστού στο «παρά πέντε».

Ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ οφείλει η Ελλάδα για νοσηλείες πολιτών σε νοσοκομεία του εξωτερικού την τελευταία 20ετία. Στις 31 Μαΐου οι οφειλές καθίστανται ληξιπρόθεσμες, με αποτέλεσμα να απαιτείται η εξεύρεση ρευστού στο «παρά πέντε».
Μετά τις εξελίξεις αυτές διεξήχθη στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων, υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν,  η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία είναι μερικές από τις χώρες που απαιτούν τα ανεξόφλητα νοσήλια από το Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι  οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις στο εξωτερικό μετά από σχετική διαδικασία έγκρισης του ασφαλιστικού τους φορέα.
Πάντως, τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ επισήμαναν κατά τη σύσκεψη  ότι ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί και η Ελλάδα από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους, θέτοντας στο τραπέζι τη λύση του συμψηφισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr