Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα 140 εκατ. ευρώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε νοσοκομεία του εξωτερικού

Στα 140 εκατ. ευρώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε νοσοκομεία του εξωτερικού

Ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους 140 εκατ. ευρώ οφείλει η Ελλάδα για νοσηλείες πολιτών σε νοσοκομεία του εξωτερικού την τελευταία 20ετία. Στις 31 Μαΐου οι οφειλές καθίστανται ληξιπρόθεσμες, με αποτέλεσμα να απαιτείται η εξεύρεση ρευστού στο «παρά πέντε».

Ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ οφείλει η Ελλάδα για νοσηλείες πολιτών σε νοσοκομεία του εξωτερικού την τελευταία 20ετία. Στις 31 Μαΐου οι οφειλές καθίστανται ληξιπρόθεσμες, με αποτέλεσμα να απαιτείται η εξεύρεση ρευστού στο «παρά πέντε».

Μετά τις εξελίξεις αυτές διεξήχθη στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων, υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία είναι μερικές από τις χώρες που απαιτούν τα ανεξόφλητα νοσήλια από το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις στο εξωτερικό μετά από σχετική διαδικασία έγκρισης του ασφαλιστικού τους φορέα.

Πάντως, τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ επισήμαναν κατά τη σύσκεψη ότι ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί και η Ελλάδα από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους, θέτοντας στο τραπέζι τη λύση του συμψηφισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024