Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Με μήνυμα στους εταίρους η ψήφιση των μέτρων για την ανθρωπιστική κρίση

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, απαντά η κυβέρνηση στο βέτο που επιχείρησε να βάλει η Κομισιόν στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Αθήνας. Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ψηφίζεται στην Ολομέλεια απόψε, Τετάρτη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αλ.Τσίπρα, που θα προηγηθεί. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει την Αντιπολίτευση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Δείτε τη συζήτηση ζωντανά.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, απαντά η κυβέρνηση στο βέτο που επιχείρησε να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Αθήνας.

Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ψηφίζεται στην Ολομέλεια απόψε, Τετάρτη, αργά το βράδυ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα, που θα προηγηθεί.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τη θέση της κυβέρνησης και θα καλέσει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Τον λόγο θα πάρουν και πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ήδη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Χθες, Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο έθεσε βέτο στα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, θεωρώντας ότι πρόκειται για μονομερείς κινήσεις κατά παράβαση των αποφάσεων του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στις αιτιάσεις για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ανέφεραν:

«Το να θεωρεί κανείς ‘μονομερή ενέργεια’ την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη.

»Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς. Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024