
ΟΔΔΗΧ : Άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων
Στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με το κόστος δανεισμού να παραμένει αμετάβλητο στο 2,7%.
Στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με το κόστος δανεισμού να παραμένει αμετάβλητο στο 2,7%.
Ειδικότερα, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,3 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70%, αμετάβλητη σε σχέση με την έκδοση της 11ης Μαρτίου.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των βασικών διαπραγματευτών αγοράς (primary dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η παρασκευή 20 Μαρτίου 2015.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των βασικών διαπραγματευτών αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στις 12μ.μ.
Συνολικά από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων θα αντληθούν 1,6 δισ. ευρώ που θα αναχρηματοδοτήσουν την έκδοση εντόκων γραμματίων που λήγει στις 20 Μαρτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442