Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την ενοχή Παπακωνσταντίνου πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή Παπακωνσταντίνου πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πρότεινε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. «Προτείνω να κηρυχθεί ένοχος και για τα δύο εγκλήματα (σ.σ. της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου) και ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα είμαστε περήφανοι για το Κράτος μας και τη διοίκησή μας που θα πρέπει να αναβαθμιστεί και θα έχει προς τα έξω και προς τα μέσα μια καλύτερη εικόνα» είπε χαρακτηριστικά.

Την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πρότεινε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Προτείνω να κηρυχθεί ένοχος και για τα δύο εγκλήματα (σ.σ. της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου) και ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα είμαστε περήφανοι για το κράτος μας και τη διοίκησή μας που θα πρέπει να αναβαθμιστεί και θα έχει προς τα έξω και προς τα μέσα μια καλύτερη εικόνα» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

«Μόνον ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συμφέρον να διαγράψει τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτός το έκανε» υποστήριξε κατά την αγόρευσή της η Ξένη Δημητρίου, συμπεραίνοντας πως «αυτός έκανε τις διαγραφές, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του και να μην πληρώσουν φόρους, είτε για προστατεύσει τον εαυτό του και να μην εμφανιστεί ότι είχε συγγενείς στην περίφημη λίστα».

Κατά την εισαγγελέα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βαρύνεται όχι μόνον με την αλλοίωση των δεδομένων της λίστας, αλλά και με το αδίκημα της απόπειρας απιστίας , διότι, όπως ανέφερε, «δεν έδωσε εντολή για έλεγχο της λίστας στο ΣΔΟΕ».

«Τα αρχεία διαγράφηκαν μετά την αντιγραφή της λίστας από τo CD σε στικάκι (USB)» είπε η Ξένη Δημητρίου.

Επίσης, κατά την εισαγγελέα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου «δεν έκανε τίποτα για να ερευνηθεί η λίστα».

Οσο για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής και χρειαζόταν διακριτική μεταχείριση το υλικό της, η εισαγγελέας πρόσθεσε: «αυτά είναι προφάσεις».

«Τίποτα δεν θα γινόταν, όπως και δεν έγινε, όταν οι Γάλλοι μας έστειλαν και πάλι τη λίστα, είπε η εισαγγελέας. Για την Ελβετία, πρόσθεσε ότι η χρήση της λίστας στα φανερά θα παρεμπόδιζε την επικείμενη συμφωνία με τους Ελβετούς για την παροχή στοιχείων με έλληνες καταθέτες: «Αυτά κι αν είναι προφάσεις», τόνισε.

Η κυρία Ξένου στιγμάτισε τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού, λέγοντας «δεν θυμάται τίποτα, ό,τι έκανε το έκανε μόνος του με κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του».

«Πώς είναι δυνατόν να έδωσε τη λίστα σε CD σε κάποια γραμματέα του και να μην ξέρει τι έγινε; Ούτε πρωτοκόλλησε τη λίστα. Πώς είναι δυνατόν; Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε μικρομάγαζα όχι σε υπουργεία»!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024