Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι φίλοι μας τα ζώα σε επιτραπέζια παιχνίδια

Οι φίλοι μας τα ζώα σε επιτραπέζια παιχνίδια

Γουρούνια, κατσίκες και γάτες έρχονται να δώσουν μια πιο ευχάριστη νότα στα επιτραπέζια παιχνίδια με τους παίκτες να αναλαμβάνουν τον ρόλο των ζώων ή εκείνων που τα διαχειρίζονται. Η φάρμα με τα ζώα είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 6 παίκτες που αναλαμβάνουν τον ρόλο κτηνοτρόφων που έχουν στην κατοχή τους λίγα ζώα. Σιγά-σιγά μεγαλώνουν […]

Γουρούνια, κατσίκες και γάτες έρχονται να δώσουν μια πιο ευχάριστη νότα στα επιτραπέζια παιχνίδια με τους παίκτες να αναλαμβάνουν τον ρόλο των ζώων ή εκείνων που τα διαχειρίζονται.

Η φάρμα με τα ζώα είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 6 παίκτες που αναλαμβάνουν τον ρόλο κτηνοτρόφων που έχουν στην κατοχή τους λίγα ζώα. Σιγά-σιγά μεγαλώνουν το κοπάδι τους και εκτρέφουν κουνέλια, πρόβατα, γουρούνια, αγελάδες, άλογα αλλά και σκύλους που είναι καλοί φύλακες. Τα σχέδια των παικτών μπορεί να ανατραπούν γιατί κυκλοφορούν μια αλεπού και ένας λύκος που έχουν βάλει στόχο τα ζώα τους.

Νικητής είναι όποιος καταφέρει και μαζέψει ένα ζώο από κάθε είδος (εκτός του σκύλου). Ένα παιχνίδι με μέση διάρκεια 10’ λεπτά.

Τα Γουρουνάκια στην λάσπη είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες όπου οι παίκτες προσπαθούν να κυλήσουν τα γουρούνια τους στην λάσπη πριν τον αντίπαλό τους για να κερδίσουν.

Κάθε παίκτης βρομίζει τα γουρούνια του ενώ παράλληλα επιδιώκει να καθαρίζει του αντιπάλου του. Τα προστατεύει από την βροχή και την μπουγάδα χτίζοντας χοιροστάσια και σφραγίζοντας καλά την πόρτα τους, πρέπει όμως να προσέχει γιατί ένας κεραυνός μπορεί να τα γκρεμίσει όλα. Ένα ευχάριστο παιχνίδι για 2-4 παίκτες και διάρκεια 30’ περίπου λεπτά.

Οι Κάστορες και ποντίκια ή όπως είναι γνωστό.. τα καστοράκια.. είναι ένα παιχνίδι με κάρτες όπου οι παίκτες προσπαθούν να μαζέψουν όσο το δυνατόν λιγότερους πόντους.

Οι παίκτες ψάχνουν να βρουν τους κάστορες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται συνεχώς ενώ αποφεύγουν το πονηρό ποντικό που παίρνει την θέση τους. Ευτυχώς έχουν την δυνατότητα να ρίξουν μια κρυφή ματιά, να ανταλλάξουν ή να τραβήξουν μια καινούργια κάρτα για να τους βρουν. Το κυνήγι διαρκεί 20’ λεπτά και μπορούν να παίξουν 2 έως 6 άτομα.

Οι Κατσικομαχίες είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας με πολλές κατσίκες για 3 έως 6 παίκτες και διάρκεια 15’ λεπτά.

Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο βοσκών που προσπαθούν να μαζέψουν όσες περισσότερες κατσίκες μπορούν χωρίς όμως να το παρακάνουν.. γιατί σε κάθε γύρο υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει να το ξεπεράσουν αλλιώς θα καούν. Οι παίκτες μπορεί να αναγκαστούν να φορτώσουν μερικές κατσίκες στους αντιπάλους τους γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να προσέχουν πόσα τετράποδα παίρνουν. Κερδίζει όποιος έχει τις περισσότερες κατσίκες εντός ορίου.

Το Φήλιξ είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπλόφας για 3-5 παίκτες που τους αρέσουν οι γάτες. Οι παίκτες είναι αγοραστές που προσπαθούν να πιάσουν τις γάτες στο σακί χρησιμοποιώντας ποντίκια για δόλωμα. Το σακί όμως περιέχει νέες γλυκές αλλά και γέρικες γάτες, με θετικούς και αρνητικούς πόντους αντίστοιχα, έναν λαγό που απλά περιτριγυρίζει και δύο σκυλιά που κυνηγάνε και διώχνουν τις γάτες.. Κάθε παίκτης μπορεί να ξεγελάσει τον αντίπαλο του και να μπλοφάρει για το περιεχόμενου του σακιού και να αλλάξει την τύχη του αγοραστή μέχρι το τέλος!

Ένα έξυπνο παιχνίδι μπλοφαρίσματος με διάρκεια 20’ λεπτά στο οποίο νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να μαζέψει τους μεγαλύτερους πόντους.

Το Mow είναι ένα δεκαπεντάλεπτο απλό παιχνίδι καρτών με πρωταγωνιστές τις αγελάδες και τις μύγες για 2 έως 5 άτομα. Οι παίκτες πρέπει να μαζέψουν αγελάδες για να σχηματίσουν το κοπάδι τους και να συγκεντρώσουν πόντους αποφεύγοντας τις μύγες. Δυστυχώς, αν μαζέψουν πολλές μύγες το σκορ τους θα μειωθεί αισθητά. Ο γελαδάρης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής.

Το Ψαρεύοντας στους Πάγους είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι λογικής με πιγκουΐνους. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο πονηρών πιγκουΐνων που με τον παράξενο βηματισμό τους (πάνω σε εξάγωνα κουτάκια) προσπαθούν να πιάσουν όσα περισσότερα ψάρια μπορούν. Όσοι πιγκουΐνοι βρουν εμπόδια δεν μπορούν να μετακινηθούν και βγαίνουν από το παιχνίδι.. ενώ αυτοί που θα καταφέρουν και θα ψαρέψουν τα πιο πολλά ψάρια κερδίζουν. Παιχνίδι με διάρκεια 20’ λεπτά για 2-4 παίκτες.

Στο Κατσαριδοπόκερ οι παίκτες πρέπει να ξεφορτωθούν τα σιχαμένα ζωύφια και να καταφέρουν να καταλάβουν την μπλόφα του αντιπάλου τους. Αλλιώς θα αναγκαστούν να πάρουν τις κάρτες με τις νυχτερίδες, τους αρουραίους, τις μύγες και τα άλλα αηδιαστικά ζωύφια. Ένα παιχνίδι μπλόφας για 2 έως 6 παίκτες και διάρκεια 20’ λεπτά..

Το Μαύρο Πρόβατο είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες για 2 έως 4 κτηνοτρόφους που προσπαθούν να μαζέψουν τα περιφερόμενα ζώα από τα λιβάδια και να τα φέρουν στο αγρόκτημά τους για 30’ λεπτά. Άλογα, κόκορες, πρόβατα και αγελάδες δίνουν κρυφούς πόντους νίκης ενώ πάντα υπάρχει και ένα μαύρο πρόβατο που αν τρυπώσει στο αγρόκτημα των παικτών μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Ένα γρήγορο παιχνίδι όπου οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν συνδυασμούς πόκερ και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό συνδυασμό πεντάδας ζώων.

Το Πιράνχας είναι ένα παιχνίδι με κάρτες για 2 έως 4 παίκτες, με διάρκεια 20’ λεπτά που απαιτεί ταχύτητα και παρατηρητικότητα. Βασικός κανόνας του παιχνιδιού είναι ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο.. εκτός αν είναι πιράνχας! Τα πιράνχας τρώνε όλα τα άλλα ψάρια μικρά και μεγάλα με την προϋπόθεση να μην έχουν το ίδιο χρώμα. Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα με σκοπό να ξεφορτωθούν όλες τους τις κάρτες.. όποιος το καταφέρει πρώτος είναι και ο νικητής.​

Μαντώ Σιώμου

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024