Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα επεισόδια στο Βόλο

Ενορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκαν επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.) την περασμένη Παρασκευή και τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών αστυνομικών διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ.Πανούση.

Ενορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκαν επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.) την περασμένη Παρασκευή και τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών αστυνομικών διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 13ης Μαρτίου, στο κτίριο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με θέμα την έγκριση και εφαρμογή του νέου κανονισμού άρδευσης.

Η προηγούμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα είχε αναβληθεί στις 10 Μαρτίου, καθώς συγκεντρωμένα άτομα είχαν εισέλθει στην αίθουσα, διαμαρτυρόμενα για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Με αφορμή την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, ο τοπικός Δήμος είχε υποβάλει στην Εισαγγελία αναφορά, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας εστάλησαν παραγγελίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για τις δικές της ενέργειες, με συνημμένο ονομαστικό κατάλογο των ατόμων που δικαιούνται να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του συγκεκριμένου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις στον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες στις 11 το πρωί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, νεράντζια και μπουκάλια, από περίπου 50 άτομα, που επιχείρησαν να διασπάσουν την αστυνομική διάταξη.

Στις 12.30 το μεσημέρι ακολούθησε δεύτερη επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, αυτή τη φορά από 200 άτομα, που επιχείρησαν και πάλι να διασπάσουν την αστυνομική δύναμη.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στις 13.30 της Παρασκευής η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και άρχισε σταδιακά η αποχώρηση των συγκεντρωμένων ατόμων, η οποία ολοκληρώθηκε στις 2.10 το μεσημέρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024