
Καταβλήθηκαν τα 581 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Κανονικά ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα η καταβολή των 581 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ενώ την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Ελλάδα θα καταβάλει ακόμη 348 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο. Ο ΟΔΔΗΧ σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν κάνει ήδη τις σχετικές προετοιμασίες για να εξελιχθούν όλα ομαλά.
Κανονικά ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα η καταβολή των 581 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ενώ την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Ελλάδα θα καταβάλει ακόμη 348 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.
Ο ΟΔΔΗΧ σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν κάνει ήδη τις σχετικές προετοιμασίες για να εξελιχθούν όλα ομαλά.
Ωστόσο, τα προαναφερόμενα 929 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ δεν είναι οι μοναδικές υποχρεώσεις της εβδομάδας, καθώς την προσεχή Παρασκευή λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία το Δημόσιο θα καλύψει μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων που θα διενεργηθεί μεθαύριο Τετάρτη.
Το Δημόσιο έχει τις επόμενες 55 ημέρες αυξημένες ανάγκες ρευστότητας, καθώς θα πρέπει να πληρώσει έως τα τέλη Απριλίου για μισθούς και συντάξεις περίπου 2,6 δισ ευρώ, για ασφάλιση, περίθαλψη και πρόνοια 2,4 δισ ευρώ και για τόκους 1,1 δισ ευρώ.
Εξάλλου, πέρα από τα 1,5 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει ξανά δόση προς στο ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί πως τα ταμειακά διαθέσιμα θα τονωθούν από την ρύθμιση – εξπρές για τις υπερήμερες οφειλές προς την εφορία, από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και από τη δήλωση εισοδημάτων παρελθόντων ετών χωρίς πρόστιμα.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442