Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Δεν μπήκαμε ποτέ σε δίλημμα αν πρέπει να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις

ΥΠΟΙΚ: Δεν μπήκαμε ποτέ σε δίλημμα αν πρέπει να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις

«Το υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον» ξεκαθαρίζει το υπουργείο κλείνοντας τη συζήτηση που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις της Έλενας Παναρίτη.

«Το υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον» ξεκαθαρίζει το υπουργείο κλείνοντας τη συζήτηση και την αναστάτωση που προκλήθηκε από δηλώσεις της Έλενας Παναρίτη, συμβούλου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας. Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η σύγχυση προκλήθηκε με δηλώσεις της Έλενας Παναρίτη που μιλώντας για τη στάση των δανειστών είπε ενδεικτικά ότι είχαν προτείνει να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες, εάν η Ελλάδα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Αργότερα, η κυρία Παναρίτη διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες αναφορές της, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024