Νοβότνι: Το Grexit θα μειώσει και άλλο το εισόδημα των Ελλήνων
«Η Ελλάδα θα ωφεληθεί ελάχιστα αν φύγει από το ευρώ», υποστήριξε την Τετάρτη ο Εβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποιώντας ότι τυχόν Grexit θα μειώσει το εισόδημα των Ελλήνων και δεν θα προσφέρει οφέλη πέραν της ενίσχυσης του τουρισμού.
«Η Ελλάδα θα ωφεληθεί ελάχιστα αν φύγει από το ευρώ», υποστήριξε την Τετάρτη ο Εβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποιώντας ότι τυχόν Grexit θα μειώσει το εισόδημα των Ελλήνων και δεν θα προσφέρει οφέλη πέραν της ενίσχυσης του τουρισμού.
«Σκεφτείτε την Ελλάδα να βγαίνει από το ευρώ και να επιστρέφει στο δικό της νόμισμα. Θα τη βοηθούσε αυτό; Πολύ αμφιβάλλω», είπε ο Νοβότνι μιλώντας σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Γκαίτε στη Φρανκφούρτη.
«Υπάρχει μόνο ένας κλάδος που θα επηρεαστεί (θετικά): ο τουρισμός», πρόσθεσε ο Νοβότνι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας. «Από την άλλη πλευρά, θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των προϊόντων».
«Θα μείωνε το πραγματικό επίπεδο του εισοδήματος των Ελλήνων, οι οποίοι θα επέστρεφαν εκεί και ακριβώς που είναι και τώρα», είπε, συμπληρώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «ψευδαίσθηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442