Αρχίζουν ξανά οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στο Πακιστάν
Μετά από επτά χρόνια το Πακιστάν αρχίζει ξανά τις εκτελέσεις για όλους τους θανατοποινίτες. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη μερική άρση του μορατόριουμ, προκειμένου να επιτραπούν οι εκτελέσεις για όσους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας. Περισσότερα από 8.000 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν.
Μετά από επτά χρόνια το Πακιστάν αρχίζει ξανά τις εκτελέσεις για όλους τους θανατοποινίτες. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη μερική άρση του μορατόριουμ, προκειμένου να επιτραπούν οι εκτελέσεις για όσους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας.
Όλοι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί έχουν εξαντλήσει τις πιθανότητες έφεσης και όσοι δεν έχουν λάβει χάρη έρχονται τώρα αντιμέτωποι με την εκτέλεση, αναφέρουν αξιωματούχοι.
Οι εκτελέσεις θανατοποινιτών είχαν παγώσει για επτά χρόνια, αλλά κάποιες είχαν ξεκινήσει ξανά μετά την επίθεση στο σχολείο στην Πεσαβάρ.
Περισσότερα από 8.000 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν.
Ωστόσο, από το 2008 η χώρα εφάρμοζε μορατόριουμ στις εκτελέσεις.
Αρκετοί πολιτικοί υποστηρίζουν ότι οι εκτελέσεις με γρήγορες διαδικασίες είναι ζωτικής σημασίας ώστε το Πακιστάν να αποτρέπει τις επιθέσεις των ανταρτών. Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ νομοσχεδίου που προβλέπει ότι στρατοδικεία θα δικάζουν υποθέσεις τρομοκρατίας και σοβαρά εγκλήματα και ο στρατός θα εκτελεί πολίτες, υποστηρίζοντας ότι τα πολιτικά δικαστήρια της χώρας εκφοβίζονται και δεν είναι σε θέση να καταδικάζουν εξτρεμιστές και δολοφόνους.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι εντελώς αναξιόπιστες και ότι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στο Πακιστάν μετά βίας λειτουργεί. Από τη δική της πλευρά η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα θανατώνονται μόνο όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές επιθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442