Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αρχίζουν ξανά οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στο Πακιστάν

Αρχίζουν ξανά οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στο Πακιστάν

Μετά από επτά χρόνια το Πακιστάν αρχίζει ξανά τις εκτελέσεις για όλους τους θανατοποινίτες. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη μερική άρση του μορατόριουμ, προκειμένου να επιτραπούν οι εκτελέσεις για όσους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας. Περισσότερα από 8.000 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν.

Μετά από επτά χρόνια το Πακιστάν αρχίζει ξανά τις εκτελέσεις για όλους τους θανατοποινίτες. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη μερική άρση του μορατόριουμ, προκειμένου να επιτραπούν οι εκτελέσεις για όσους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας.

Όλοι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί έχουν εξαντλήσει τις πιθανότητες έφεσης και όσοι δεν έχουν λάβει χάρη έρχονται τώρα αντιμέτωποι με την εκτέλεση, αναφέρουν αξιωματούχοι.

Οι εκτελέσεις θανατοποινιτών είχαν παγώσει για επτά χρόνια, αλλά κάποιες είχαν ξεκινήσει ξανά μετά την επίθεση στο σχολείο στην Πεσαβάρ.

Περισσότερα από 8.000 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν.

Ωστόσο, από το 2008 η χώρα εφάρμοζε μορατόριουμ στις εκτελέσεις.

Αρκετοί πολιτικοί υποστηρίζουν ότι οι εκτελέσεις με γρήγορες διαδικασίες είναι ζωτικής σημασίας ώστε το Πακιστάν να αποτρέπει τις επιθέσεις των ανταρτών. Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ νομοσχεδίου που προβλέπει ότι στρατοδικεία θα δικάζουν υποθέσεις τρομοκρατίας και σοβαρά εγκλήματα και ο στρατός θα εκτελεί πολίτες, υποστηρίζοντας ότι τα πολιτικά δικαστήρια της χώρας εκφοβίζονται και δεν είναι σε θέση να καταδικάζουν εξτρεμιστές και δολοφόνους.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι εντελώς αναξιόπιστες και ότι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στο Πακιστάν μετά βίας λειτουργεί. Από τη δική της πλευρά η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα θανατώνονται μόνο όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024