Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σέρρες λόγω πλημμυρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σέρρες λόγω πλημμυρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Περίπου 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε δεκάδες χωριά του νομού Σερρών έχουν πλημμυρίσει, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δύο, ενώ στα αναχώματα ροής του Στρυμόνα έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Βάσει των μέχρι στιγμής εισηγήσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών των πληγέντων δήμων, έχουν πλημμυρίσει περί τα 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε δεκάδες χωριά του νομού Σερρών.

Φθορές έχουν υποστεί τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δυο, αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις.
{{{ map }}}
Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Κερκίνη, που ελέγχεται κάθε ώρα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, να ανοίξει το φράγμα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η λίμνη από τον όγκο νερού που έχει συγκεντρώσει.

Για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των δήμων Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Ν. Ζίχνης ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό εξαιτίας των πλημμυρών ενημέρωσε σειρά υπουργείων η βουλευτής κ. Αραμπατζή, με επιστολή της, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024