Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Polo SUV: Αγάπη μου συρρίκνωσα τα SUV

VW Polo SUV: Αγάπη μου συρρίκνωσα τα SUV

SUV αντεπίθεση ετοιμάζει η VW ξεκινώντας από την προσθήκη ενός νέου, entry-level μοντέλου στην γκάμα με φόντο και την ολοένα αυξανόμενη απήχηση των compact crossover στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ένα νέο μικρό SUV φέρεται να ετοιμάζουν οι Γερμανοί και το οποίο θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική του νέου Polo.

To νέο SUV που δεν έχει ακόμα αποκτήσει όνομα, θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan και θα βασιστεί σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πολυχρηστικής πλατφόρμας του ομίλου VW, MQB.

Από την ίδια αρχιτεκτονική θα προκύψει και το πρώτο SUV της Seat το οποίο, αφού πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση ως πρωτότυπο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στις 2 Μαρτίου, στην έκθεση της Γενεύης, θα περάσει στην παραγωγή από τα τέλη της χρονιάς, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να πράξει και η Skoda.

«Στο μέλλον θα έχουμε τουλάχιστον ένα SUV σε κάθε κατηγορία- από το κορυφαίο Touareg έως μοντέλα με αφετηρία την αρχιτεκτονική MQB συμπεριλαμβανομένων ενός Golf SUV και ενός Polo SUV», δήλωσε ο Dr. Heinz-Jakob Neuser, υπεύθυνος τεχνολογικής εξέλιξης στην VW αποκαλύπτοντας τα νέα φιλόδοξα σχέδια της γερμανικής φίρμας.

«Οι βασικές αγορές για το Polo SUV θα είναι η Ευρώπη, η Κίνα και η Νότια Αμερική», σημείωσε το στέλεχος της γερμανικής φίρμας.

Εξάλλου η VW δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε μια κατηγορία η οποία μετράει ολοένα και περισσότερους εκπροσώπους με φόντο την επικείμενη άφιξη μοντέλων όπως το Mazda CX-3 και το Honda HR-V αλλά και τη δεδομένη αποδοχή του Nissan Juke.

Η πρώτη κίνηση έχει ήδη γίνει από την VW, ξεκινώντας από την παρουσίαση του T-ROC concept στην έκθεση της Γενεύης το 2014, το οποίο και θα αποτελέσει τη σχεδιαστική βάση για το νέο μικρό SUV της VW.

AUTOMEDIA

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024