Κόβει 10% από τον μισθό του ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως μειώνει κατά 10% τον μισθό του, όπως και τους μισθούς πολλών υψηλόβαθμων ρώσων αξιωματούχων, καθώς η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε κρίση, επιβαρυμένη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την κατάρρευση του ρουβλίου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως μειώνει τον μισθό του, όπως και τους μισθούς πολλών υψηλόβαθμων ρώσων αξιωματούχων, καθώς η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε κρίση, επιβαρυμένη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την κατάρρευση του ρουβλίου.
Από την 1η Μαρτίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2015, οι μισθοί του ρώσου προέδρου, του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του γενικού εισαγγελέα Γιούρι Τσάικα και του προέδρου της Επιτροπής Ερευνών Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, θα είναι μειωμένοι κατά 10%, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε την Παρασκευή από τον Πούτιν.
Η μείωση αυτή θα ισχύσει επίσης για τους μισθούς των προσώπων που απασχολούνται στην προεδρική διοίκηση και στο υπουργικό συμβούλιο, βάσει δεύτερου διατάγματος που υπογράφηκε από τον ρώσο πρόεδρο.
Τον Απρίλιο του 2014, με διάταγμα του Κρεμλίνου είχε τριπλασιασθεί ο μισθός του προέδρου Πούτιν, ο οποίος το 2013 πληρωνόταν λιγότερο από τους υπουργούς του.
Εδώ και πολλούς μήνες, η Ρωσία πλήττεται από σοβαρή οικονομική κρίση, η οποία έχει προκληθεί από τις δυτικές κυρώσεις που συνδέονται με την ουκρανική σύγκρουση και από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, παράγοντες που έκαναν το ρωσικό νόμισμα να χάσει πέρυσι σχεδόν το μισό της αξίας του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολωνός: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε 34χρονο διαρρήκτη – Βίντεο ντοκουμέντο
- Λάρκιν: «Φέτος είναι η χρονιά του Ολυμπιακού»
- Γαύδος: Σκληραίνει η κόντρα Δήμου και κατοίκων για την κατεδάφιση των παραπηγμάτων
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Πρωτομαγιάς στο MEGA
- Έφοδος σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους – Ηλικιωμένες ζούσαν σε συνθήκες εξαθλίωσης
- Χρηματοδότηση για την Σχολή Ασωμάτων ύψους 5.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

