Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάρκερ: «Θα ενισχύσω τη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι»

Πάρκερ: «Θα ενισχύσω τη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι»

Ο Τόνι Πάρκερ επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του, την πρόθεσή του να αγωνιστεί με την εθνική Γαλλίας, στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου), το οποίο για πρώτη φορά συνδιοργανώνεται από τέσσερις χώρες.

Ο Τόνι Πάρκερ επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του, την πρόθεσή του να αγωνιστεί με την εθνική Γαλλίας, στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου), το οποίο για πρώτη φορά συνδιοργανώνεται από τέσσερις χώρες.

Ήδη, από τον Δεκέμβριο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των «μπλε», Βενσάν Κολέ, είχε αποκαλύψει πως ο Πάρκερ θα ξαναφορούσε το εθνόσημο στο στήθος, μετά την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου οι Γάλλοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Μάλιστα ο Κολέ είχε αποκαλύψει τον τελευταίο μήνα του 2014 πως ο Πάρκερ του είχε τηλεφωνήσει 10 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ (στην Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού) επιβεβαιώνοντας την παρουσία του με τα εξής λόγια: «Είμαι μέσα».

«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τους Σπερς. Θέλουμε να παρουσιαστούμε δυνατοί στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ και να τελειώσουμε ιδανικά τη χρονιά. Μετά θα έλθει η σειρά της εθνικής ομάδας. Θα ενισχύσω τη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γκαρντ του Σαν Αντόνιο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία (χρυσό στο Ευρωμπάσκετ 2013) θα αντιμετωπίσει τις Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ και Ρωσία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Οι δύο φιναλίστ της διοργάνωσης εξασφαλίζουν απευθείας πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ οι εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μέσω συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί σε Βερολίνο (Γερμανία), Μονπελιέ (Γαλλία), Ρίγα (Λετονία) και Ζάγκρεμπ (Κροατία), ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ (Γαλλία) και συγκεκριμένα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της τοπικής ομάδας που με μετατροπές θα αναμορφωθεί σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024