Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα στην Ευρώπη» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Το αίτημα ανακοινώθηκε έπειτα από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στελεχών του Ποταμιού, με το ίδιο αντικείμενο.
«Υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα στην Ευρώπη» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ανησυχητικό μήνυμα τον «διχασμό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τα 55 “Ναι” και τα 45 “Όχι” στις αποφάσεις Τσίπρα».
«Υπάρχουν σημάδια ότι υπουργοί της κυβέρνησης συμπεριφέρονται περισσότερο ως αρχηγοί συνιστωσών, παρά ως υπουργοί μιας εθνικής κυβέρνησης» πρόσθεσε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε επίσης λάθος μήνυμα προς το εξωτερικό το να μιλούν οι υπουργοί από τη μια για έκτακτους φόρους, και «από την άλλη να βολεύουν φίλους και ημετέρους, να δίνουν κάποιες αυξήσεις σε συνδικαλιστές που πιέζουν και σε κάποιους άλλους που τους βοήθησαν και να λένε ότι θα τους ξαναπάρουν στο Δημόσιο».
Σε ερώτηση για τα νομοσχέδια που θα κληθεί να ψηφίσει στη Βουλή το Ποτάμι, τόνισε ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, να τοποθετηθούν οι βουλευτές, αυτοί που έχουν αντίρρηση να το πουν, να καταλάβουμε τι αντιρρήσεις έχουν και να πάμε παραπέρα».
«Εμείς», πρόσθεσε, «λέμε να τολμήσουν να φέρουν τη συμφωνία μέσα στη Βουλή και νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτό το 55-45 που είχε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442