Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση κατά Σαμαρά για την τουρκική ΝΟΤΑΜ

Κυβέρνηση κατά Σαμαρά για την τουρκική ΝΟΤΑΜ

Για αποτελεσματική διπλωματία που γίνεται αθόρυβα, αλλά με αποφασιστικότητα και σχέδιο κάνει λόγο η κυβέρνηση σχετικά με την απόσυρση της τουρκικής NOTAM. Κατηγορεί επίσης τον Αντώνη Σαμαρά για τη βιασύνη του να ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και την πρωτοβουλία του να ζητήσει απ' ευθείας ενημέρωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία παραβίαση εθνικού εναέριο ή θαλάσσιου χώρου της χώρας» τόνισε ο υπουργός Αμυνας Π.Καμμένος.

Η απόσυρση της NOTAM, με την οποία η Τουρκία δέσμευε μία μεγάλη περιοχή του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, αποδεικνύει -σύμφωνα με την κυβέρνηση- ότι η αποτελεσματική διπλωματία γίνεται αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αποφασιστικότητα και σχέδιο.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατηγορεί επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για τη βιασύνη του να ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ελάχιστες ώρες πριν τελεσφορήσει η ελληνική διπλωματία και αποσυρθεί η τουρκική ΝΟΤΑΜ, λέγοντας ότι η στάση του αυτή τον εκθέτει.

«Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης ζήτησε ενημέρωση απ’ ευθείας από τη στρατιωτική ηγεσία και όχι από την πολιτική. Κάποιος που ήταν μέχρι πριν έναν μήνα πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης.

Καμμένος: «Δεν ανεχόμαστε καμία παραβίαση»

Σχολιάζοντας τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία, ο κ. Καμμένος, αφού υπενθύμισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει αυτά που προβλέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς και το διεθνές δίκαιο, μετά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει την κύρια ευθύνη», τόνισε ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την ετοιμότητα για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας».

«Είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχουν παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ό,τι αεροσκάφος μπαίνει και παραβιάζει ή προβαίνει σε παραβάσεις αναχαιτίζεται. Όποιο πλοίο παραβαίνει τους διεθνείς κανονισμούς αναχαιτίζεται δια της θαλάσσης. Δεν έχει αλλάξει το αμυντικό δόγμα της χώρας, ούτε οι διαταγές, ιδίως οι συγκεκριμένες. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή του θαλάσσιου χώρου της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024