Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: «Η κυβέρνηση είναι ήδη από μόνη της αποσταθεροποιημένη»

ΝΔ: «Η κυβέρνηση είναι ήδη από μόνη της αποσταθεροποιημένη»

«Η σημερινή ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει αυτό που κατανοεί όλος ο κόσμος. Η κυβέρνηση αυτή είναι ήδη από μόνη της αποσταθεροποιημένη» σχολίασε η ΝΔ αναφερόμενη στο υψηλό ποσοστό που έλαβε τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας με την εκφράζεται διαφωνία για τη συμφωνία στο Eurogroup. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» απάντησε ο Π.Λαφαζάνης και τόνισε: «Οι διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη για το κόμμα και ισχυροποιούν την κυβέρνηση».

«Η σημερινή ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει αυτό που κατανοεί όλος ο κόσμος. Η κυβέρνηση αυτή είναι ήδη από μόνη της αποσταθεροποιημένη» σχολίασε η ΝΔ αναφερόμενη στο υψηλό ποσοστό που έλαβε τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας με την εκφράζεται διαφωνία για τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Η ασυνέπεια πληρώνεται πάντα ακριβά. Τα ψέματά τους τα βλέπουν ακόμα και οι δικοί τους. Η ΝΔ παραμένει εγγυητής των ομαλών εξελίξεων του Τόπου» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» απάντησε εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και τόνισε: «Οι διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη για το κόμμα και ισχυροποιούν την κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε: «Μόνο θυμηδία και ειρωνικά σχόλια προκαλούνται όταν η ΝΔ κάνει αναφορά σε αποσταθεροποίηση. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ θα πρέπει να διδάσκεται στην πολιτική επιστήμη ως ο ορισμός της πλήρους πολιτικής αποσταθεροποίησης στην οποία μπορεί να περιέλθει ένα κόμμα.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει, σε αντίθεση με τη ΝΔ και όχι μόνο, μια ριζοσπαστική πολιτική δύναμη με ζωντανές και διασφαλισμένες τις δημοκρατικές λειτουργίες.

»Οι διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τίθενται υπό δίωξη, όπως συνήθως συμβαίνει στα άλλα κόμματα αλλά εκφράζονται ελεύθερα στις συλλογικές του διαδικασίες και αποτελούν κατάκτηση και δύναμη για το κόμμα μας, τον τόπο και τις δημοκρατικές προοδευτικές προοπτικές του.

»Η κυβέρνηση μέσα από τις συλλογικές κομματικές μας διαδικασίες βγαίνει ακόμα πιο ισχυρή, πιο ενωμένη και με ακόμα πιο ευρεία, σχεδόν πρωτοφανή λαϊκή στήριξη για να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας.

»Η ΝΔ αντιθέτως όχι μόνο δεν έχει σχέση με την ομαλότητα που επικαλείται αλλά και μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι την ευτελή αντιπολίτευση, τον παρηκμασμένο αρχηγισμό, τη μνημονιακή ανωμαλία και τη συνεχή επιδείνωση της λιτότητας».

H τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας ξεκινούσε ως εξής: «Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup. Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση, και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση, με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ…»

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά (υπέρ της του ψηφίσματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024