Η Λισαβόνα θα αποπληρώσει τον Μάρτιο 6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
Η Πορτογαλία θα αποπληρώσει τον Μάρτιο εκ των προτέρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έξι εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο των δανείων που της χορηγήθηκαν από το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η Πορτογαλία θα αποπληρώσει τον Μάρτιο εκ των προτέρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έξι εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο των δανείων που της χορηγήθηκαν από το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Συνολικά η Λισαβόνα επιθυμεί να αποπληρώσει σε μέγιστο διάστημα δυόμισι ετών 14 δισ. ευρώ από τα 25,7 δισεκατομμύρια που έχει λάβει σε τρία χρόνια από το ΔΝΤ, είχε ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομικών.
Η απόφαση αυτή, η οποία εγκρίθηκε από το ΔΝΤ και την ΕΕ, θα μεταφρασθεί σε «μια πολύ σημαντική μείωση των τόκων που πληρώνει η χώρα μας» διαβεβαίωσε την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι στο Βιζέου (βόρεια Πορτογαλία).
«Αρχίζουμε απ’ αυτό το κομμάτι και αναλόγως των συνθηκών θα αποπληρώσουμε τα υπόλοιπα μόλις αυτό είναι δυνατόν» διευκρίνισε η υπουργός.
Στην αγορά ομολόγων, η χώρα χρηματοδοτείται πλέον με επιτόκια γύρω στο 2% για τα δεκαετή ομόλογα, δηλαδή καλύτερο από το 3,6% που δίνει το ΔΝΤ.
Η Πορτογαλία ακολουθεί έτσι τα ίχνη της Ιρλανδίας, η οποία στο τέλος του 2014 αποπλήρωσε εκ των προτέρων 9 δισ. ευρώ από ένα σύνολο δανείων ύψους 22,5 δισ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το ΔΝΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία ο Δαλαμάγκας – Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας
- Χημικές αναλύσεις σε σκελετούς Αφρικανών αποκαλύπτουν τα μακριά πλοκάμια του δουλεμπορίου
- Ολλανδία: Σύγκρουση τραμ στη γέφυρα Erasmus στο Ρότερνταμ – 15 τραυματίες
- Σταύρος Γεωργίου: Στο μικροσκόπιο το DNA από τα νύχια του θύματος για τον εντοπισμό του δράστη
- Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΑΔ για την Πολεοδομία Ρόδου – Παρατυπίες, καθυστερήσεις και πιθανές ποινικές ευθύνες
- Τσιμίκας: «Ανυπομονούσα να επιστρέψω στη Λίβερπουλ – Να πετύχουμε τους στόχους μας» (vid)

