
Βενιζέλος: Η χώρα είναι σε στρατηγικό κενό, να ειπωθεί η γενναία αλήθεια
Την εκτίμηση ότι ένα μήνα μετά τις εκλογές «όλα είναι στον αέρα: τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι, πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος» εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. «Η χώρα βρίσκεται σε στρατηγικό κενό» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση μιας μεγάλης και γενναίας αλήθειας που θα ενώσει το έθνος».
Την εκτίμηση ότι ένα μήνα μετά τις εκλογές «όλα είναι στον αέρα: τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι, πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος» εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η χώρα βρίσκεται σε στρατηγικό κενό» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μάς έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή».
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας» και πρόσθεσε πως «μια μεγάλη και γενναία αλήθεια μπορεί να ενώσει το έθνος».
Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό. Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος;
»Και δυστυχώς σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή.
»Όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος, με ενθουσιασμό, αλλά μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα, ούτε ασφάλεια, ούτε προοπτική.
»Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική. Και ιδίως για τον πιο αδύναμο.
»Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας. Ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνικές απάτες με «λογιστή» – Χειροπέδες σε 5 άτομα σε Κιλκίς και Πέλλα
- ΠΑΣΟΚ για τις εαρινές προβλέψεις ΕΕ: Γκρεμίζουν οριστικά τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί «ισχυρής Ελλάδας»
- Κρήτη: Το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του 33χρονου γιατρού Αλέξη Τσικόπουλου
- Ήμουνα… νιος (vid)
- Γιάννης Ζουγανέλης: Γιατί σχολιάζει την ελληνική τηλεόραση ως «αυτοαναφορική;»
- ΗΠΑ – Ιράν: Αυτό είναι το προσχέδιο της ειρηνευτικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Al Arabiya
