
Μείωση 9,6% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιανουάριο
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ο αναθεωρημένος γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία του μηνός Ιανουαρίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2014, παρουσίασε μείωση 9,6%, έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2014 προς το 2013.
«Καταβαραθρώθηκαν» οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιανουάριο, καθώς σημείωσαν μείωση 9,6% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ο αναθεωρημένος γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία του μηνός Ιανουαρίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2014, παρουσίασε μείωση 9,6%, έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2014 προς το 2013.
Η μείωση του δείκτη κατά 9,6%, το μήνα Ιανουάριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2014, οφείλεται στην κατά 7,7% μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εγχώριας Αγοράς και στην κατά 15,3% μείωση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εξωτερικής Αγοράς.
Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία έχει ως σκοπό τη μέτρηση της μηνιαίας μεταβολής των τιμών των βιομηχανικών προϊόντων που παράγονται στο εσωτερικό της χώρας και διατίθενται στην εγχώρια και στην εξωτερική αγορά.
Ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία του Ιανουάριο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Δεκεμβρίου 2014, παρουσίασε μείωση 3,7%, έναντι αύξησης 0,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2014.
Ο μέσος αναθεωρημένος δείκτης του δωδεκάμηνου Φεβρουαρίου 2014 – Ιανουαρίου 2015, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Φεβρουαρίου 2013 – Ιανουαρίου 2014, παρουσίασε μείωση 1%, έναντι αύξησης 4,1%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442