Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όνομα… διαμάντι για το SUV της Rolls-Royce

Όνομα… διαμάντι για το SUV της Rolls-Royce

To νέο SUV της Rolls-Royce θα ονομάζεται Cullinan, παραπέμποντας στο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.


Το όνομα Cullinan θα υιοθετήσει το υπερπολυτελές και πρώτο SUV της Rolls-Royce, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από στελέχη του ομίλου BMW όπου και ανήκει η βρετανική φίρμα.

Για όσους ήδη αναρωτιούνται από πού προήλθε η έμπνευση για τη συγκεκριμένη ονομασία, Cullinan ονομάζεται το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο, με καθαρό βάρος 3.106,75 καράτια (άκοπο).

Το διαμάντι ανακαλύφθηκε το 1905 στην Νότιο Αφρική και κόπηκε σε μικρότερα εκ των οποίων το μεγαλύτερο, γνωστό και ως Cullinan I ή Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής κοσμεί το σκήπτρο των Κοσμημάτων του Στέμματος τα οποία φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του SUV, όπως αναφέρει ο Ian Robertson, επικεφαλής πωλήσεων και marketing του ομίλου BMW και πρώην επικεφαλής της Rolls-Royce, o οποίος αποκάλυψε και την ονομασία του νέου μοντέλου, η Rolls-Royce Cullinan θα τοποθετηθεί κάτω από την Phantom στην γκάμα.

«Η Phantom είναι και θα είναι πάντα το κορυφαίο ορόσημο της γκάμας», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της BMW.

Παράλληλα, όπως είναι ήδη γνωστό από πληροφορίες
ο Ian Robertson επιβεβαίωσε ότι η Cullinan θα έχει ως αφετηρία την ίδια πλατφόρμα με την νέα Phantom και θα αξιοποιήσει το ίδιο αλουμινένιο χωροδικτύωμα.

Αυτό συνεπάγεται επίσης ότι η Cullinan θα μοιράζεται και τους ίδιους κινητήρες με την νέα Phantom η οποία, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Rolls-Royce, θα καταφύγει –και- στην plug-in υβριδική τεχνολογία.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες της Rolls-Royce για το νέο SUV, ο Ian Robertson επανέλαβε για ακόμα μία φόρα ότι προτεραιότητα για την Rolls-Royce αποτελεί η αίσθηση αποκλειστικότητας που πρέπει να δημιουργούν τα προϊόντα της στους ιδιοκτήτες τους.

«Θα το διαθέσουμε σε πολύ μικρούς αριθμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός.

Auto Express

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024