Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ καλεί Λαβρόφ για το θέμα του αερίου, το ουκρανικό και το χάος στη Λιβύη

ΕΕ καλεί Λαβρόφ για το θέμα του αερίου, το ουκρανικό και το χάος στη Λιβύη

Για τα προβλήματα που άπτονται της προμήθειας αερίου και της εφαρμογής της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία συζήτησαν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Επί τάπητος και η κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

Για τα προβλήματα που άπτονται της προμήθειας αερίου και της εφαρμογής της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία συζήτησαν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Μογκερίνι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι συζήτησε επίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

«Συζητήσαμε πώς μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα της προμήθειας αερίου σε τριμερές επίπεδο» δήλωσε η Μογκερίνι αναφερόμενη στη Ρωσία, την Ουκρανία και την ΕΕ.

Η Κομισιόν είχε αναφέρει νωρίτερα ότι έχει καλέσει τους υπουργούς Ενέργειας της Ρωσίας και της Ουκρανίας για συνομιλίες τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, μετά την προειδοποίηση της ρωσικής κυβέρνησης ότι θα σταματήσει την προμήθεια αερίου στην Ουκρανία, εάν το Κίεβο δεν προπληρώσει τις ποσότητες που θα αγοράσει.

Η ΕΕ και η Ρωσία διεξήγαγαν τα προηγούμενα χρόνια «διάλογο για την ενέργεια», ωστόσο τα πράγματα περιπλέχθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το περασμένο έτος και την συνεπακόλουθη επιβολή κυρώσεων από την πλευρά της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας.

Αναφερόμενη στις συγκρούσεις στη Λιβύη, η Μογκερίνι δήλωσε: «Συμφωνήσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτή την τελευταία (διπλωματική) προσπάθεια, καθώς και πώς να υποστηρίξουμε μια ενδεχόμενη συνέχιση του διαλόγου, που θα περιλαμβάνει και ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι είναι και οι Ρώσοι με το μέρος μας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024