Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβλήθηκε η δίκη των δημοσιογράφων του Al Jazeera

Αναβλήθηκε η δίκη των δημοσιογράφων του Al Jazeera

Για τις 8 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των τριών δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera που κατηγορούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδα υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων. Στην πρώτη δίκη, που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2014, οι δύο είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών και ο τρίτος σε 10ετή κάθειρξη. Όμως το Εφετείο ακύρωσε την απόφαση τον Ιανουάριο και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Για τις 8 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των τριών δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera που κατηγορούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδα υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Οι τρεις δημοσιογράφοι, ο Καναδός Μοχάμεντ Φαχμί, ο Αυστραλός Πίτερ Γκρεστ και ο Αιγύπτιος Μπάχερ Μοχάμεντ, κατηγορούνται ότι «χάλκευσαν πληροφορίες» για να στηρίξουν το κίνημα από το οποίο προέρχεται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό τον Ιούλιο του 2013.

Με την έναρξη της νέας δίκης τους, στις 12 Φεβρουαρίου, οι Φαχμί και Μοχάμεντ αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, αφού είχαν ήδη κρατηθεί επί 400 ημέρες στις φυλακές. Ο Γκρεστ απελάθηκε στην Αυστραλία με προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει την απέλαση ξένων υπηκόων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στη χώρα.

Στην πρώτη δίκη, που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο, οι Φάχμι και Γκρεστ είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών και ο Μοχάμεντ σε 10ετή κάθειρξη. Όμως το Εφετείο ακύρωσε την απόφαση τον Ιανουάριο και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το πρωί της Δευτέρας, ο Φάχμι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει να απελαθεί, αφού απαρνήθηκε την αιγυπτιακή υπηκοότητα και κράτησε μόνο την καναδική. «Ελπίζουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα έχουμε μια δίκαιη δίκη» πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο συνήγορος του Φαχμί, ο Χαλέντ Αμπού Μπακρ, ζήτησε από το δικαστήριο να αφαιρεθεί το όνομα του Γκρεστ από το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας «παράδοξο» να δικάζεται ερήμην ένας κατηγορούμενος ο οποίος έφυγε νομίμως από τη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024